Hlavní obsah

Na MS přijede norský princ, Trumpová, čeští i zahraniční politici

PRAHA/LIBEREC

Mistrovství světa v klasickém lyžování, které začne ve středu v Liberci, přivítá vedle sportovců také celebrity a politiky, včetně premiéra Mirka Topolánka. Organizátoři očekávají příjezd norského korunního prince Haakona Magnuse či americké multimilionářky českého původu Ivany Trumpové.

Článek

Bývalá závodnice v lyžování přijede v druhé půlce mistrovství, norský princ kolem 23. února, řekl v úterý mluvčí mistrovství Zdeněk Soudný.

Účast dalších významných hostů se upřesňuje. Již nyní je jisté, že například z Rakouska se na závody chystá ministr obrany Norbert Darabos, uvedlo  rakouské velvyslanectví v Praze.

Na zahájení významné sportovní akce přijedou ve středu premiér Topolánek či předseda Senátu Přemysl Sobotka, který byl za Liberec do horní komory zvolen.

Hovoří se též o tom, že by si klání sportovců neměl nechat ujít prezident Václav Klaus, který je známým fanouškem lyžování a v minulosti nechyběl například na běžeckých závodech v Novém Městě na Moravě. Klaus osobně podpořil české sportovce i na zimní olympiádě v Turíně nebo na letní olympiádě v Aténách. Návštěvu Liberce Hrad zatím ovšem nepotvrdil, jasněji má být v příštích dnech.

Stále není vyloučena účast švédského krále Carla XVI. Gustafa, který obvykle na lyžařské závody jezdí povzbuzovat svůj národní tým. Mezi organizátory se hovoří také o možné přítomnosti vládních představitelů ze Slovenska, Polska nebo Německa. Šampionát v klasickém lyžování se uskuteční na severu Čech od středy do 1. března.

Reklama

Související témata: