Hlavní obsah

VIDEO: V Liberci pokračuje likvidace sportovišť

LIBEREC/PRAHA

Poslední stopy po mistrovství světa v klasickém lyžování mizí z Liberce. V okolí skokanských můstků na Ještědu i v dějišti běžeckých disciplín ve Vesci pokračuje rychlým tempem likvidace mobilního zázemí pro šampionát, Ještěd by měla sloužit veřejnosti bez omezení o víkendu, na tratě do Vesce je možné vyrazit již nyní.

Článek

Na Ještědu vyrostly pro účely mistrovství světa monstrózní stavby a jen na schodiště vedoucí k můstkům bylo třeba 250 tun ocelových dílů. Likvidace nyní probíhá ve dvou směnách. „Boří se mobilní schodiště, tribuny a především mobilní buňky, které sloužily jako servisní zázemí pro týmy,“ uvedl ředitel Ski areálu Ještěd Vít Pražák.

Šedesát mobilních buněk a ostatní materiál by měl z Ještedu zmizet do středy. „Poté začneme s likvidací sněhového depozita, které bylo vytvořeno pro potřeby šampionátu, blokovalo ale dvě nejlepší sjezdovky na Ještědu. Počítáme s tím, že v pátek odpoledne spustíme lanovku na Černý vrch a od soboty počítáme s kompletním provozem v celém areálu,“ doplnil Pražák.

Tratě ve Vesci včetně stadiónu jsou veřejnosti přístupné již od konce mistrovství, likvidace zázemí do běžeckých okruhů nezasahuje. „Jako první se bouraly stany, posléze schodiště a přístupy do buněk. Jako poslední budou rozmontovány mobilní tribuny. Lyžaři, kteří chtějí tratě pro mistrovství světa vyzkoušet, mohou autem zajet až na parkoviště u hřbitova,“ informoval Pražák, podle nějž se budou pracovníci Ski areálu snažit udržet okruhy co nejdéle v provozu. Rolba bude tratě upravovat jednou týdně.

Současně s likvidací sportovišť mizejí stopy šampionátu i ze samotného Liberce. Poslední uzavírky v centru města by měly být odstraněny do středy a do pátku by nemělo být po mistrovství světa ani památky.

Reklama

Související témata: