Hlavní obsah

Diack kritizuje Roggea za postoj k atletickému stadionu v Londýně

LONDÝN

Prezident Mezinárodní atletické federace (IAAF) Lamine Diack kritizoval šéfa Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Jacquesa Roggea za jeho přístup k budoucímu využití stadiónu pro londýnské hry v roce 2012. Rogge už dříve uvedl, že na Olympijském stadiónu nemusí po hrách zůstat atletická dráha, což se Diackovi hrubě nelíbí.

Článek

Rogge BBC řekl, že MOV neměl žádné problémy s tím, když byl atletický stadión pro hry v Atlantě 1996 přestavěn na baseballovou arénu. "Pokud bude tím nejlepším řešením předělat dráhu na něco jiného, tak s tím budeme souhlasit," řekla hlava olympijského hnutí.

Jeho názor ovšem naštval Diacka, jenž hovoří o nedostatku respektu k nejdůležitějšímu olympijskému sportu. "Jako člen MOV jsem volil Londýn za pořadatelské město her v roce 2012 i proto, aby tam byl konečně atletický stadión té nejvyšší kvality," uvedl šéf IAAF v tiskovém prohlášení.

Senegalského funkcionáře v této souvislosti nadzvedlo Roggeovo srovnání s Atlantou. "To, že místo posledního olympijského skoku Carla Lewise nebo úžasného double Michaela Johnsona na 200 a 400 metrů už nemůže hostit atletiku a místo toho je tuctovým dějištěm profesionálního baseballu, není nic, na co by měl člověk být pyšný," rýpnul si do šéfa MOV Diack, jenž připomněl, že ve Spojených státech amerických není v současnosti ani jeden stadión, na kterém by se mohlo konat atletické mistrovství světa pod otevřeným nebem.

Reklama

Související témata: