Hlavní obsah

Z Karlovské 50 si odveze vítěz 10 tisíc korun

Třetím dílem pokračuje v sobotu největší seriál zimních běhů na lyžích SkiTour, který se poprvé ve své historii představí na moravských horách. Karlovská 50 ve Velkých Karlovicích na pomezí Beskyd a Javorníků se pojede na 50 a 25 kilometrů klasicky a vítěz hlavního závodu si odnese celkové prize money 10 tisíc korun.

ilustrační foto

Článek

Karlovská 50 má před sebou jubilejní ročník a počasí slibuje fantastické podmínky. Ve všech místech trati, kterou tvoří pětadvacetikilometrový okruh, leží přinejmenším šedesát centimetrů sněhu. Zároveň by mělo mrznout a vyčasit se.

„Velké Karlovice mají v běžeckém lyžování velkou tradici a je dobře, že se SkiTour představí i na moravských horách. Na valašskou premiéru SkiTour se moc těšíme a jsme si jisti, že se zařadí k tradičním závodům seriálu,“ říká Tomáš Leixner z organizačního týmu SkiTour. „Na Valašsku se představí kompletní domácí laufařská špička včetně aktuálního lídra SkiTour Viktora Novotného či Miroslava Janošce, který zaostává jen o 10 bodů.“

Ve Velkých Karlovicích čeká na závodníky nadstandardní zázemí se špičkovým servisem: vše se odehraje v rekonstruované základní škole, účastnící v rámci startovného po závodě dostanou zvěřinový guláš a pivo, budou moci využít sprch a dokonce i sauny. K dispozici bude i profesionální mazací servis SWIX.

Kapacita závodu je omezená – hlavní závod na 50 kilometrů pojede maximálně 300 závodníků, poloviční distanci 200. Startovní čísla bude možné získat ještě na místě – účast na padesátce přijde na 600 Kč, kratší trať na 400 Kč. Hlavní závod odstartuje v 10 hodin, prezentace končí o půl hodiny dříve.

Reklama