Hlavní obsah

Manažer Sudové má kupce na lyžařčinu pohledávku

PRAHA

Nejmenovaná společnost chce odkoupit pohledávku Nikoly Sudové vůči úseku akrobatického lyžování při Svazu lyžařů České republiky (SLČR) a umožnit financovat přípravu nejlepší české boulařky na novou sezónu Světového poháru. Šestá žena z olympijských her v Turíně dnes odcestovala do Švýcarska na dvoutýdenní soustředění a do seriálu vstoupí ve francouzském Tignes v polovině prosince.

Foto: čtk/AP

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová (uprostřed)

Článek

Krajní řešení problému nastínil v pondělí manažer Sudové Marek Rejman při vzájemné schůzce prezidentovi SLČR Lukáši Sobotkovi. "To jednání bylo hodně opatrné, v zásadě jsme se ale na ničem nedohodli. Každý máme na případ svůj názor a vypadá to, že se v nich zatím nejsme schopni nikde potkat," řekl v rozhovoru pro ČTK Rejman. Pohledávku ve výši 230 000 korun zatím neprodal, neboť se stále snaží najít jiné řešení.

Jedním z nich by mohl být podnět revizní komisi, který Rejman podal. Ta bude zkoumat hospodaření akrobatického úseku. "Shodli jsme se v tom, že bude proveden vnitřní účetní audit odborného sportovního úseku akrobatického lyžování. Na základě jeho výsledků rozhodneme o dalším řešení této kauzy," uvedl Sobotka v prohlášení.

"Je to spor mezi Nikolou a úsekem, svaz do hospodaření úseku zasahovat nemůže. A pan Sobotka nechce hledat tyto finance v rámci svazu, což chápu," uvedl Rejman. Na úsek již podal prostřednictvím právníků žalobu, kterou by v případě prodeje pohledávky převzali zástupci nové společnosti. Trpělivost dochází

"Nechce se mi to zatím řešit tímto způsobem," prohlásil Rejman. Sudová by dokonce prý dostala plnou částku, což nebývá u odkupu pohledávek zvykem. "Protože to je velký konflikt a mohl by to být precedens do budoucna," vysvětlil Rejman. Pokusí se prý ještě s vedením akrobatického úseku domluvit, ale trpělivost mu už dochází. "Revizní komise dostane prostor, ale pokud neuvidíme řešení v dohledné době, tak to přestaneme řešit úplně," dodal.

Sudová se pře s funkcionáři už od jara a nárokuje si částku 230 000 korun za účast na jarních Světových pohárech. Podle vedení akrobatického úseku i celého svazu na ni však nemá právní nárok. Svaz se odvolává na formulaci ve smlouvě, že úsek hradí účast závodníků na SP podle svých rozpočtových možností. Lyžařka vinou nedostatku financí musela zrušit listopadové soustředění, její start v SP však ohrožen není. Problémy se smlouvou s úsekem má také její kouč Radek Herot.

Reklama