Hlavní obsah

Svaz lyžařů má dostat více než sto miliónů

PRAHA

Spojit názorově všechny úseky, uhladit spory kolem reprezentačních smluv a přinést do Lyžařského svazu České republiky (SLČR) do olympiády ve Vancouveru 2010 částku přesahující 100 miliónů korun. To je odvážná vize marketingové společnosti Czech Ski Partner s.r.o, která k tomuto účelu byla zřízena a stala se generálním partnerem lyžařského svazu.

Foto: GSMA

Nikola Sudová

Článek

SLČR novinku oznámil na úterní tiskové konferenci.

Firma bude mít přitom k dispozici jen 50 centimetrů čtverečních na levém rameni, nebo vlevo nahoře na vestách z celkových 350 cm reklamní plochy na kombinézách reprezentantů, za což svaz obdrží zmíněné finanční prostředky. Sumu podle dohodnutých pravidel přerozdělí jednotlivým úsekům, jež pak budou prezentovat zatím nejmenovaného sponzora.

"Peníze nebudou jen pro reprezentanty, ale i na rozvoj lyžování," řekl Petr Hošek z Czech Ski Partner. "Ta smlouva je pro nás velmi výhodná," pochvaloval si předseda SLČR Lukáš Sobotka.

Změny až od nové sezóny

Hošek je bývalý marketingový ředitel firmy Nokia, spolu s ním prezentoval generálního partnera svazu také Daniel Duben z reklamní společnosti Agency hokej promotion. "Smlouva je na jeden olympijský cyklus plus opce na další olympijský cyklus," přiblížil detaily kontraktu Hošek. Firma přebírá obchodování s plochou od dosavadního partnera Czech ski.

Vedení svazu musí ctít dosavadní reprezentační smlouvy, změny by se výrazně měly projevit až od konce právě zahájené sezóny. Všechny zúčastněné strany věří, že problémy s kontrakty, které v minulosti měli Kateřina Neumannová, Jakub Janda, Nikola Sudová nebo Aleš Valenta, se nebudou opakovat. "Nastavíme jasná pravidla," prohlásil Sobotka. "Bude pak na úseku, jak s těmi penězi naloží," řekl.

Úseky dostanou paušální částku, další finance se budou odvíjet od úspěchů. Smlouva s Czech Ski Partner neblokuje další marketingové aktivity jednotlivých úseků, všechny s ní proto souhlasily. "Mělo by to zklidnit situaci," věří Čestmír Skrbek, sportovní ředitel úseku běhu na lyžích. O pravidlech a rozdělení financí bude ještě dnes jednat výkonný výbor svazu.

Sudová možná dostane víc

Skokané chtějí z prvních financí od partnera podpořit kluby a svou základnu, běžci budou z nových zdrojů financovat akce světového významu včetně nákladného mistrovství světa v Sapporu, akrobatičtí skokané část věnují reprezentantům, snowboardisté na zbudování snowparků a přípravu mládeže a sjezdaři přilepší reprezentantům.

Finanční podpory od svazu by se tak mohla dočkat i boulařka Sudová, která se soudí o údajný dluh za neproplacenou účast na jarních Světových pohárech. Úsek se totiž až dosud bránil tvrzením, že částku 230 000 korun, kterou Sudová požaduje, nemá. "Nedlužíme nic," zopakoval dnes předseda úseku Marek Novák. "Ale samozřejmě ty nové finance jsou i pro ní, dostane víc," slíbil.

Ve hře je podle zákulisních zpráv i možnost, že by se nový partner vložil do problému se Světovým pohárem v jízdě v boulích ve Špindlerově Mlýně, který se má konat první únorový víkend, ale vedení tamního Skiareálu jej nepovolí. Důvodem je skutečnost, že by zásah do sjezdovky omezil komerční provoz areálu.

Reklama