Hlavní obsah

Novotný začne naostro až na MS

Michal OsobaPrávo

Netradičně začne sezóna nejlepšímu českému snowboardistovi Michalu Novotnému, první ostrý start ho čeká až na konci tohoto týdne při mistrovství světa ve švýcarské Arose. "Něco takového nepamatuju," marně loví v paměti.

Foto: www.czech-ski.com

Michal Novotný

Článek

V podivné zimě stihl jen dva závody Evropského poháru koncem listopadu, plánovaný podnik SP v rakouském Bad Gasteinu se stal obětí nedostatku sněhu. Pětadvacetiletému Novotnému se tak prodlužuje doba vlády, kdy je aktuálním vítězem závodu SP - minulou sezónu uzavřel senzačním triumfem v japonském Furanu.

Po Vánocích se chystal do íránského vysokohorském středisku Tochal, ale cestu zrušil. "Organizátoři tvrdili, že bych víza dostal přímo tam, ale radši jsem se informoval na ministerstvu zahraničních věcí, kde mi řekli, že u některých států sice je možné dostat víza až v Teheránu, ale u Česka ne," vysvětluje.

Mezi svátky raději vyrazil trénovat do rakouského Kaunertalu. "V Čechách trénovat nemá význam, ještě na tři dny vyrazím do Saasfee. Trochu mě teď bolela záda, takže se spíš snažím v klidu vyladit na mistrovství světa."

Po šampionátu v Arose se přesune do amerického Aspenu, kde ho česká "olympiáda extrémních sportů" - X-Games. "Tam moc času na trénink nebude, 24. ledna letíme, pak je den na trénink a závody," líčí. V Aspenu se představí jako historicky první český snowboardista, do zámoří ho doprovodí skikrosaři Tomáš Kraus a Stanley Hayer. S nimi bude vymýšlet, jak nejlépe připravit své náčiní na specifický zámořský sníh. "Snad to nějak máznem," usmívá se.

Reklama