Hlavní obsah

Odchod šampionky? Vonnová připustila, že kariéru možná ukončí dříve, než plánovala

Když o tom mluvila, měla slzy v očích. Kvůli přetrvávajícím bolestem obou kolen však lyžařská megahvězda Američanka Lindsey Vonnová přiznala, že uvažuje o možnosti okamžitého ukončení kariéry.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Američanka Lindsey Vonnová při tréninkové jízdě v Cortině d´Ampezzo.

Článek

Původně plánovala odejít až v závěru roku. Poté, co v neděli nedokončila super-G v italské Cortině d'Ampezzo, však americká lyžařská legenda připustila, že dost možná kariéru ukončí okamžitě. Ihned ale dodala, že je v tu chvíli pod vlivem vlastních emocí. "Musím si to pořádně promyslet," uvedla pro britský list The Guardian.

Později ovšem mluvila rozhodněji. "Nastal čas poslouchat své tělo a říct sbohem."

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Americká superhvězda Lindsey Vonnová v cíli sjezdu v Cortině D'Ampezzo.

Lyžařka nebojuje se zraněním ani zdaleka poprvé. Má za sebou čtyři operace pravého kolene, zcela jí chybí vnější vaz u kolene levého. Tentokrát to však vypadá, že návrat, který uskutečnila po posledním zranění právě tento víkend, byl dost možná jejím posledním. "Je toho příliš, co musím snášet. Možná jsem dosáhla svého maxima. Nevím. Musím si o všem pár dní popřemýšlet."

Vonnová je zlatou a dvojnásobnou bronzovou olympijskou medailistkou. Má na svém kontě 82 vítězství ve Světovém poháru. K tomu, aby překonala legendárního Ingemara Stenmarka, který triumfoval 86krát, by potřebovala už jen pět vítězství. Zdá se však, že jich již dost možná nedosáhne.

Reklama