Hlavní obsah

Lyžařka Vonnová je v americké nominaci na mistrovství světa

Lindsey Vonnová nechybí navzdory problémům s koleny v americké nominaci na nadcházející mistrovství světa ve sjezdovém lyžování. Zatím ale není jasné, zda čtyřiatřicetiletá hvězda v Aare nakonec opravdu nastoupí. Útok na medaile naopak vedení reprezentace očekává od Mikaely Shiffrinové, která bude usilovat o čtvrté slalomářské zlato v řadě.

Foto: Twitter

Lyžařka Lindsey Vonnová s bodypaitingem.

Článek

Vonnová původně chtěla v této sezoně zaútočit na absolutní rekord Ingemara Stenmarka v počtu vítězství ve Světovém poháru (86) a poté ukončit kariéru. Plán se ale zadrhl hned na počátku, kdy si při tréninku zranila koleno a zmeškala úvod sezony.

Od švédské legendy stále Vonnovou dělí čtyři vítězství a problémy s koleny jí navíc znemožnily v SP další starty. Superobří slalom v Cortině d'Ampezzo v polovině ledna kvůli bolestem nedokončila a v slzách pak naznačila, že ji zdravotní potíže možná donutí předčasně ukončit kariéru.

Následně vynechala další závody v Ga-Pa, aby si dopřála čas na odpočinek. Na sociálních sítích pak oznámila, že bolesti kolen vyvolal zánět lýtkového nervu.

Reklama

Související témata: