Hlavní obsah

Suverénní Samková! Ovládla kvalifikaci a zaútočí na první světovou medaili

Aktualizováno

Snowboardkrosařka Eva Samková suverénně ovládla na mistrovství světa v americkém Park City kvalifikaci a v pátek večer (od 19:00 SEČ, přenos na webu ČT sport a vstupy během daviscupového zápasu) pojede o svoji premiérovou medaili ze šampionátu. Žádný další český závodník nepostoupil.

Foto: Jan Kasl/Red Bull Content Pool.

Eva Samková na startu snowboardkrosu.

Článek

Ve středisku Solitude, kde už olympijská vítězka ze Soči před dvěma lety vyhrála závod Světového poháru, nastoupila Samková se startovním číslem 13 a byla jasně nejrychlejší. Druhou Francouzku Nelly Loccozovou porazila o 62 setin, třetí Britku Charlotte Bankesovou už o 1,12 sekundy. Samková zatím byla na světovém šampionátu nejlépe pátá a zisk medaile si vytkla za cíl už na startu sezony.

„Celá trať mě baví, nejsou tam obrovské skoky, kterých by bylo potřeba se bát. Je to zábavné. Jsem spokojená a na kvalifikaci se těším," hlásila Samková už po tréninku a pak ovládla kvalifikaci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Je to prostě bohyně! Zítra od 22:05 ČT sport, fandětejak blázni 🤞 #wishherluck #czechskills 📸 @fissnowboard

Příspěvek sdílený Czech snowboardcross Team (@czechsnowboardcrossteam),Led 31, 2019 v 1:02 PST

„Evka Jezdila skvěle, první tréninky byly trochu rozpačité, ale v kvalifikační jízdě jí kromě startu vyšla spousta věcí,“ pochválil svou hvězdnou svěřenkyni reprezentační kouč Marek Jelínek.

Po trénincích, kdy měli závodníci problémy na startu, organizátoři trať mírně upravili. „Drobné změny, které pořadatelé udělali, trati prospěly, jelo se mi dobře. Pokud to v pátek pojede minimálně stejně a povede se mi start, nebudu se zlobit,“ usmívala se pětadvacetiletá Samková.

Druhá česká reprezentantka Vendula Hopjáková dojela v první kvalifikační jízdě poslední a neposunula se ani ve druhé. Z mužského kvarteta nikdo do závodu nepostoupil, Jan Kubičík dojel 39., Jakub Žerava, Radek Vintr a Matouš Koudelka se seřadili od 43. do 45. místa. Do závodu postupuje 16 nejlepších žen a 32 mužů.

Reklama

Související témata: