Hlavní obsah

Zmrzlé boty. Svůj problém řeší Ledecká před mistrovstvím světa zajímavým způsobem

Aare/Praha

Česká sněhová královna Ester Ledecká ukázala fanouškům na sociální síti svoji vynalézavost. Odhalila totiž netradiční způsob, jak řeší poměrně častý problém amatérských i profesionálních lyžařů - zmrzlé lyžařské boty.

Foto: Piermarco Tacca, ČTK/AP

Ester Ledecká ve sjezdu v Garmisch-Partenkirchenu.

Článek

Se sledujícími se olympijská vítězka na svém Facebooku podělila o problém, který ji v Aare, dějišti mistrovství světa, trápí. Jsou jím zmrzlé lyžařské boty, které jdou jen velmi špatně sundat z nohou. A podle reakcí fanoušků není jediná, kdo se s tímto problémem musí potýkat.

Ovšem Ledecká si umí poradit. Jednoduše zapne troubu a v botách si u ní chvíli polebedí. Zajímavé a neotřelé řešení problému na svoji facebookovou stránku i vyfotila. "Přijdu z kopce, vypnu topeníčka v lyžácích a zapnu troubu. Rozehřívám skelety. Lyžáky jsou tak zmrzlý, že bych je nesundala a musela bych v nich i spát," komentuje fotografii.

Ledecká dala mistrovství světa v alpském lyžování přednost před světovým šampionátem ve snowboardingu. Dnes v tréninku sice upadla, ale ihned do cíle signalizovala, že je v pořádku. Do úterního Super-G konaném těsně po poledni by tak měla bez problémů nastoupit.

Reklama