Hlavní obsah

Ledecká jde do boje! Ráda bych zajela líp než v tréninku, přeje si před super-G

Robert Neumann, Aare

Téměř do roka a do dne. Únor 2018 zrodil senzační olympijskou vítězku, Ester Ledecká triumfem v super obřím slalomu v Pchjongčchangu šokovala svět. Dnes ve švédském Aare se nejlepší česká lyžařka pokusí vypálit favoritkám rybník znovu. V rámci mistrovství světa, které v úterý začíná závodem v super-G (od 12.30 hodin).

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Ester Ledecká na trati sjezdu v italském středisku Cortina D'Ampezzo.

Článek

Po třech týdnech se nad Aare rozplynula mračna, do bílých sjezdovek i zamrzlého jezera se od pondělí opírá slunce. V úterý po poledni se ozářenou sjezdovkou prožene Ledecká. V pondělí nezvládla tréninkovou jízdu, neustála skok v horní partii sjezdovky. S čím tedy do závodu půjde?

„Především bych ráda zajela líp než v tréninku," zaculila se. „Na závod se moc těším, start bude níž než při tréninku sjezdu, ale pořád výš, než když jsme tady jely před rokem. Takže ten skok tam bude i při závodě. Musím se pořádně nachystat, aby mě nerozhodil," dodala Ledecká.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Good morning, Åre. STR

Příspěvek sdílený Ester Ledecká (@esterledecka),Úno 5, 2019 v 12:33 PST

V Aare startovala před rokem, závod Světového poháru kvůli bolestem zad nedokončila. Nejlepším výsledkem v kariéře v super-G je pro Ledeckou jedenácté místo z Val Gardeny. Před dvěma lety ve Svatém Mořici, při své premiéře na MS, dojela devětadvacátá.

Hlavní favoritkou úterního závodu je Američanka Mikaela Shiffrinová, která triumfovala ve všechny třech superobřích slalomem, v nichž v této sezoně startovala. V závodě se představí také 25letá Kateřina Pauláthová.

Reklama

Související témata: