Hlavní obsah

Vonnová přestála pád, v neděli pojede sjezd. Takhle skončit jsem nechtěla, řekla americká legenda

Robert Neumann (Aare)Sport.cz

Vřítila se přímo do branky, následoval ošklivý pád, v plné rychlosti náraz do sítě. Nejen desítky amerických fanoušků v cíli, držící obří portrét lyžařské legendy, povzdechly. Obavy ale záhy vystřídala úleva, Lindsey Vonnová za moment zamávala do kamery, nazula lyže a sklouzla do cíle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dramatický pád Lindsey Vonnové v Super-G na MS v AareVideo: sntv

 
Článek

„Mám šrám v obličeji, bolí mě žebra, jsem rozlámaná. Ale to nic není," smála se Vonnová na včerejší tiskové konferenci ve švédském Aare. Také ona byla zaskočena zhoršenou viditelností, která se během závodu s přibývající oblačností výrazně snižovala. "Měla jsem špatné brýle, terénní vlnu jsem neviděla," posteskla si Vonnová.

Vítězka 82 závodů ve Světovém poháru už před šampionátem avizovala, že kvůli vleklým problémům s koleny ukončí po MS svoji mimořádnou kariéru. Po úterním pádu mezi fanoušky panovaly obavy, že úterek bude její derniérou. Ty ale Vonnová rozptýlila, v neděli se chystá na sjezd.

Foto: Pontus Lundahl, ČTK/AP

Lindsey Vonnová z USA v péči záchranářů po pádu v super-G.

„Kdepak. Loučit se takhle jsem nechtěla, v neděli budu zase skvělá. Děkuji fanouškům za podporu, udělám maximum, abych se rozloučila vynikajícím výsledkem. A co bude potom? Vrátím se domů, detaily vám ale říkat nebudu. Budu totiž trávit čas s přítelem," dodala dobře naladěná Vonnová.

Reklama

Související témata: