Hlavní obsah

Na Pražském hradě se možná poběží sprint Tour de Ski

PORTOROŽ

Světová elita běžců na lyžích zavítá na sklonku roku do Prahy, kde se 30. prosince uskuteční sprint v rámci druhého ročníku seriálu Tour de Ski. Česká metropole uspořádá závod místo původně plánovaného Mnichova, kde se běžel sprint letos na Olympijském stadionu. V Praze se uvažuje o sprintu v atraktivním prostředí Pražského hradu, o konkrétním dějišti závodu se ale teprve rozhodne.

Článek

Tour de Ski, která je součástí Světového poháru, odstartuje 28. a 29. prosince v Novém Městě na Moravě a vyvrcholí opět 6. ledna v italském Val di Fiemme. Do České republiky zavítají běžci ještě 16. a 17. února do Liberce na generálku před mistrovstvím světa 2009.

"Závod v Praze se uskuteční na přání mezinárodní lyžařské federace FIS a bude jej pořádat agentura manažera Josefa Jindry společně s Kateřinou Neumannovou pod patronací Českého svazu lyžařů. Zatím je vše v syrovém stavu, takže není upřesněno, kde se sprint uskuteční. Jistá je pouze kilometrová trať," řekl v neděli ČTK po návratu ze zasedání FIS v Portoroži předseda svazového úseku běhu na lyžích Petr Honzl.

Seriál Tour de Ski bude po Novém Městě a Praze pokračovat dvěma závody v německém Oberstdorfu. Zatím není ještě upřesněno, zda se první závod uskuteční hned na Nový rok, nebo o den později. Do Tour de Ski byl zařazen 4. ledna i sprint v italském Asiagu. Tečku udělají 5. a 6. ledna dva závody ve Val di Fiemme, kde seriál opět vyvrcholí závody volnou technikou s cílem na sjezdovce Cermis.

Reklama

Související témata: