Hlavní obsah

Bývalý světový rekordman Fannemel musel na další operaci, vynechá celou sezonu!

Oslo/Praha

Sezona ještě neodstartovala a je tady pořádný průšvih. Pro bývalého světového rekordmana v letech na lyžích totiž ani nezačne. Musel totiž na další operaci. Anders Fannemel si během letní Grand Prix vážně poranil v levém koleni křížový vaz i meniskus a nyní se musel podrobit dalšímu chirurgickému zákroku. I když norského skokana čeká dlouhá rehabilitace, nevzdává se, jeho motivací jsou olympijské hry 2022.

Foto: Sport.cz

Anders Fannemel.

Článek

Již příští měsíc začne sezona i skokanům na lyžích. Na startu však bude chybět jedna z největších hvězd. Anders Fannemel se místo závodění bude věnovat rehabilitaci. V létě při Grand Prix totiž při skoku na lyžích upadl a přetrhl si přední zkřížený vaz. K tomu si vážně poranil meniskus. Podstoupil operaci, avšak před několika dny musel na další.

Z nemocnice v Oslu pak poslal svým fanouškům vzkaz prostřednictvím sociálních sítí. V něm je ujišťuje, že bude v pořádku a děkuje jim za povzbuzující zprávy, které mu posílají. Osmadvacetiletého norského skokana na lyžích teď čeká šest týdnů chození o berlích a rehabilitace. Nadcházející sezonu tak nestihne, avšak myšlenky na odchod do sportovního důchodu rozhodně nemá.

Jakmile to bude možné, začne opět pomalu s přípravou. Velkou motivací jsou podle jeho slov olympijské hry, které se uskuteční v roce 2022 v Pekingu. Fannemel by na nich rád uspěl. Z velkých akcí již několik medailí má, cenný kov z olympiády mu ovšem zatím chybí. „Olympijské hry jsou mým hlavní cílem,“ potvrdil Fannemel na webu fis-ski.com.

Anders Fannemel je bývalým světovým šampionem v letech na lyžích. K tomu má ve sbírce zlato a stříbro z mistrovství světa ve skocích na lyžích. Ty získal spolu se svými krajany v závodech týmů na velkém můstku. V roce 2015 předvedl na mamutím můstku ve Vikersundu let dlouhý 251,5 metru a stal se držitelem světového rekordu. O dva roky později byl ale překonán a aktuálním světovým rekordmanem je Rakušan Stefan Kraft s 253,5 metry.

Reklama