Hlavní obsah

Běžkyně na lyžích Nováková skončila ve sprintu v Davosu čtrnáctá

Švédka Linn Svahnová a Nor Johannes Klaebo vyhráli sprinty Světového poháru v běhu na lyžích v Davosu. Ve čtvrtfinále ve Švýcarsku bodovala i trojice Čechů v čele s Petrou Novákovou, která v konečném pořadí obsadila 14. místo. Kateřina Janatová byla třiadvacátá, Michal Novák se mezi muži umístil o příčku níž.

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Petra Nováková během závodu. (Ilustační foto)

Článek

Dvacetiletá Svahnová ve finále porazila vítězku úvodního sprintu z Ruky Maiken Caspersen Fallaovou z Norska. Třetí skončila ve fotofiniši Američanka Sophie Caldwellová.

Nováková, jež ve druhém sprintu sezony prošla z kvalifikace na 19. místě, měla v Davosu blízko i k postupu ze čtvrtfinále. Po kvalifikaci i prvním kole jí stále zbýval dostatek sil, ale chyběly jí zkušenosti a nezareagovala na únik dvojice závodnic. Ve své rozjížďce skončila třetí a celkově čtrnáctá.

"Jak čtvrtfinále tolik nejezdíme, pohyb ve startovním poli je trochu náročnější, člověk si musí dávat pozor. Cukly mi nahoře na kopci, kdybych zareagovala dřív, myslím, že by to na druhé místo a postup bylo hratelné. To je ale kdyby, i tak musím říct, že jsem spokojená," uvedla Nováková na svazovém webu po druhém nejlepším sprinterském výsledku v kariéře.

Třiadvacetiletý Klaebo ovládl i druhý sprinterský závod sezony, tentokrát se ale norská hvězda mohla radovat až po vyhodnocení cílové fotografie. S druhým místem se nakonec musel spokojit Francouz Lucas Chanavat, další z norských reprezentantů Haavard Taugböl skončil třetí.

Reklama