Hlavní obsah

Senzace! Sněhová královna Ledecká slaví další triumf

Paráda. Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká vyhrála ve slovinské Rogle paralelní obří slalom Světového poháru ve snowboardingu. Na snowboardu slaví ve Světovém poháru už osmnácté vítězství. "Jsem šťastná, je to moje oblíbená trať, tenhle kopec miluju," smála se v cíli česká závodnice. V minulosti už čtyřikrát v Rogle zvítězila.

Foto: Ivana Roháčková

Ester Ledecká na archivním snímku při závodu v Bad Gasteinu.

Článek

Po úspěšných vystoupeních na lyžích, na kterých v prosinci dokázala vyhrát sjezd Světového poháru v Lake Louise, začala Ledecká závodit na prkně až minulý týden. V paralelním slalomu v Bad Gasteinu skončila druhá, když prohrála až ve finále s vedoucí ženou seriálu Němkou Ramonou Hofmeisterovou.

Tentokrát měla ve finále stejnou soupeřku, vedoucí žena seriálu Světového poháru ale chybovala a upadla. Ledecké tak stačilo dojet bez karambolu cíle a mohla slavit.

"Všechny holky jsou výborné, musela jsem do toho šlapat a jsem z výsledku šťastná," uvedla v televizním rozhovoru. "Tenhle kopec je můj nejoblíbenější. Je tady vždy skvělá atmosféra a vše výborně připravené," dodala Ledecká.

Příští týden se vrátí na lyže. V bulharském Bansku pojede ve Světovém poháru dva sjezdy. V této disciplíně je průběžně druhá a bojuje o malý křišťálový glóbus.

SP v alpském snowboardingu v Rogle (Slovinsko) - paralelní obří slalom:
Muži:
1. Coratti (It.)
2. Fischnaller (It.)
3. Wild (Rus.)
...v kvalifikaci
57. Počinek (ČR)
59. Brůžek (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 6 z 13 závodů):
1. Fischnaller 4110
2. Bormolini 2228
3. Bagozza (oba It.) 2130
...70. Brůžek 13,4
71. Počinek 13,1.
Ženy:
1. Ledecká (ČR)
2. Hofmeisterová (Něm.)
3. Sobolevová (Rus.)
...v kvalifikaci
42. Maděrová (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 6 z 13 závodů):
1. Hofmeisterová 5160
2. Zoggová (Švýc.) 3000
3. Jennyová (Švýc.) 2920
...7. Ledecká 1800
47. Maděrová 39,9.

Reklama

Související témata: