Hlavní obsah

Shiffrinová vynechá sjezd i super-G v Rusku

Praha

Bez nejlepší lyžařky současnosti Mikaely Shiffrinové se uskuteční o víkendu oba rychlostní závody Světového poháru v Rusku. Čtyřiadvacetiletá Američanka po povedeném vystoupení v bulharském Bansku bude odpočívat a trénovat, může tak přijít o vedení v super-G i o druhé místo v hodnocení sjezdu, v němž bojuje o malý glóbus i Ester Ledecká.

Foto: Pier Marco Tacca, ČTK/AP

Mikaela Shiffrinová se ruským fanouškům nepředstaví

Článek

Shiffrinová v Bansku vyhrála dva ze tří závodů, jednou ve sjezdu a jednou v super-G. Ledecké se naopak v Bulharsku nevedlo a kvůli únavě superobří slalom vůbec nejela. V hodnocení sjezdařek je česká reprezentantka po pěti z devíti závodů třetí.

Shiffrinová suverénně vede celkově Světový pohár a také pořadí super-G i slalomu, ve zbylých dvou hlavních disciplínách vyjma kombinace je druhá. "Na Světový pohár do Soči nepojede. Během týdne chce odpočívat a absolvovat dobrý tréninkový blok," uvedli zástupci amerického lyžařského svazu na twitteru.

Program v dějišti olympijských her z roku 2014 zahájí středeční tréninky. Sjezd by se měl ve středisku Roza Chutor jet v sobotu a super-G v neděli. Předpověď počasí ale slibuje hodně srážek.

Reklama

Související témata: