Hlavní obsah

Jizerská 50 se zřejmě poběží na kratších okruzích a v blocích

Jizerská padesátka se zřejmě uskuteční kvůli nepříznivému počasí na kratších okruzích a v blocích rozdělených do tří dnů. Sněhové podmínky komplikuje pár dnů před startem tradičního lyžařského závodu obleva a déšť. Organizátoři se nicméně nevzdávají možnosti, že by okruhy prodloužili nebo dokonce připravili celou padesátku.

Jizerská padesátka - ilustrační foto.

Článek

"Situace není dobrá, vysoké teploty a déšť ničí zásoby přírodního i technického sněhu. My se ale nevzdáváme, denně na tratích pracují desítky lidí. Děláme, co můžeme, aby se 53. ročník uskutečnil," uvedl dnes předseda Ski klubu Jizerská padesátka Martin Koucký v tiskové zprávě.

Do tří dnů byl závod rozložen i před čtyřmi lety, rovněž kvůli nedostatku sněhu. "V pondělí všem přihlášeným na 50 km zašleme e-mail s rezervací bloku, ve kterém vyrazí na trať. Bloků bude celkem jedenáct, startovat začnou od pátečního večera a zařadí se do programu mezi ostatní závody. Poslední blok je v plánu v neděli v podvečer. Každý si bude moci vybrat čas, který mu nejvíce vyhovuje," řekl Koucký.

Jizerská padesátka je opět součástí seriálu dálkových běhů Ski Classics, elitní kategorie má startovat v neděli 9. února v 9:00. Každoročně se celého programu včetně kratších distancí či sprintu účastní od pátku do neděle tisíce běžců. Loni byla účast nejvyšší za 40 let, v Bedřichově a okolí startovalo 7776

Reklama