Hlavní obsah

Slavný Northug byl ve sprintu v Bedřichově čtvrtý, vyhrál jeho bratr

Bedřichov

Třináctinásobný mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz v běhu na lyžích Nor Petter Northug skončil ve sprintu soupaž v doprovodném programu Jizerské padesátky čtvrtý. Závod na 1,5 kilometru v Bedřichově vyhrál jeho mladší bratr Even před Švédem Maxem Novakem a českým lyžařem Fabiánem Štočkem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Nor Petter Northug při sprintu v Bedřichově.

Článek

"Cítím se hrozně. Forma je mizerná a pak se těžko závodí. Ale byla to legrace, okruh byl pěkně rychlý. Bratr je na tom dobře, sprint mu jde. Bylo fajn vidět ho vyhrát," řekl Northug České televizi. Čtyřiatřicetiletý Nor, který ukončil kariéru v prosinci 2018, se představí i v nedělním hlavním závodě.

Mezi ženami si doběhla ve sprintu pro lukrativní prémii 100.000 korun za první místo Švédka Lina Korsgrenová. Třetí místo obsadila česká reprezentantka Tereza Beranová, následovaná Kateřinou Smutnou, která bude v neděli útočit na třetí vítězství v hlavním závodě Jizerské padesátky, který ovládla v letech 2015 a 2017.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vítěz sprintu Even Northug z Norska.

"Nejsem zvyklá sprintovat, po kvalifikaci jsem měla úplně spálený průdušky, ale jsem spokojená. Bylo to super," řekla Smutná. Beranová, která už dokázala třikrát bodovat ve sprintu ve Světovém poháru, zaostala ve dvanáctičlenném finále za vítěznou Korsgrenovou o více než pět sekund. "Výsledek je skvělý. Ale nečekala jsem, že laufařky jsou takhle dobrý sprinterky. Se Světovým pohárem se to nedá vůbec srovnat, ale super exhibice," uvedla jednadvacetiletá lyžařka.

Jizerská padesátka - doprovodný závod v lyžařském sprintu soupaž na 1,5 km v Bedřichově:
Muži:
1. E. Northug (Nor.) 2:58,92
2. Novak (Švéd.) -0,65
3. Štoček (ČR) -1,63
4. P. Northug (Nor.) -2,16
5. Šrail (ČR) -2,57
Ženy:
1. Korsgrenová (Švéd.) 3:21,46
2. Gjeitnesová (Nor.) -4,17
3. Beranová -5,62
4. Smutná (obě ČR) -8,15

Reklama