Hlavní obsah

Shiffrinová nepojede po smrti otce ani v Crans Montaně

Hvězdná americká lyžařka Mikaela Shiffrinová se nadcházející víkend v Crans Montaně do Světového poháru nevrátí. Vedoucí žena průběžného pořadí seriálu začátkem února na neurčito přerušila sezonu kvůli náhlému úmrtí otce. V italském středisku jsou od pátku do neděle na programu dva sjezdy a alpská kombinace, Shiffrinová ve startovní listině chybí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová se v Crans Montaně nepředstaví

Článek

Čtyřiadvacetiletá Shiffrinová se v SP naposledy představila koncem ledna v Bansku, kde vyhrála sjezd i super-G. Následně plánovaně vynechala zastávku v Krásné Poljaně a zamířila domů, aby mohla trénovat technické disciplíny.

Místo toho se v Coloradu zúčastnila otcova pohřbu a vynechala závody v Ga-Pa a Kranjské Goře. Po nich má v čele SP náskok 113 bodů před druhou Italkou Federicou Brignoneovou. V průběžném hodnocení slalomu ji na druhé místo odsunula Slovenka Petra Vlhová.

Foto: Sport.cz

Lyžařskou hvězdu Mikaelu Shiffrinovou těžce zasáhlo náhlé úmrtí otce

Pětašedesátiletý Jeff Shiffrin, jenž spolu s manželkou Eileen dceru na závodech Světového poháru často podporoval, utrpěl podle amerických médiích při nehodě ve svém domě v Edwardsu vážné zranění a po převozu do nemocnice zemřel.

Shiffrin pracoval jako anesteziolog, v listopadu 2018 byl ve Vailu i u operace Ester Ledecké, která si před sezonou zlomila na snowboardu ruku.

Reklama

Související témata: