Hlavní obsah

Vykloubená ramena? Hvězdný Němec chce startovat už v dalším závodě

Kvitfjell/Praha

Do cíle Thomas Dressen sice dojel na lyžích, avšak ze záběrů bylo vidět, že se během pádu zranil. Letošní senzační vítěz tří závodů Světového poháru si o víkendu v Hinterstoderu při superobřím slalomu vykloubil obě ramena. Někdo by si dal od závodění pauzu, německý lyžař by se ale rád postavil na start sjezdu a super-G už tento víkend.

Foto: Sport.cz

Thomas Dressen v akci.

Článek

Během letošní sezony se z něj stala hvězda. Šestkrát stál v závodech Světového poháru na stupních vítězů. Thomas Dressen třikrát ovládl sjezd, jednou byl v něm třetí a dvakrát bral bronz ze super-G. Teď se ale zranil. O víkendu v Hinterstoderu při superobřím slalomu upadl.

Do cíle sice dorazil na lyžích, avšak bylo vidět, že má problém s oběma rameny. Při pádu si nejprve vykloubil to pravé, následně mu ale vystřelil airbag a došlo k vykloubení i levého. Klouby mu sice skočily zpět, ale nebylo jasné, zda nedošlo k poškození vazů. Německé fanoušky okamžitě napadlo, zdali bude moci jejich hrdina pokračovat ve skvěle rozjeté sezoně.

Foto: Sport.cz

Thomas Dressen si při pádu vykloubil obě ramena.

Lyžař podstoupil vyšetření a ta prokázala, že nedošlo k vážnějším poraněním. A tak by Dressen rád startoval už tento víkend v Kvitfjellu, kde se uskuteční sjezd a super-G. „Po této diagnóze se mi ulevilo,“ přiznal Dressen na webu sport.ch. „Naštěstí nedošlo k žádnému poškození kloubů a svalů,“ dodal druhý muž v celkovém pořadí ve sjezdu.

„Budu teď poctivě rehabilitovat a mám svolení odcestovat na závody do Norska. Tam se pak na místě rozhodnu, zda k jízdám nastoupím,“ dodal Dressen, který letos překvapivě vyhrál sjezd v Lake Louise a minulý měsíc pak byl v této disciplíně nejrychlejší v Garmisch-Partenkirchenu a Saalbachu.

Reklama