Hlavní obsah

Úřadující mistr světa Sundby zřejmě ztratil místo v norském týmu

Oslo/Praha

Úřadující mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz Martin Johnsrud Sundby po dvanácti letech zřejmě vypadl z norské reprezentace v běhu na lyžích. Podle zdroje norské televize bude tým pro příští sezonu užší a právě Sundby se stal jednou z obětí úsporných opatření způsobených koronavirovou krizí.

Foto: Profimedia.cz

Norský lyžař Martin Johnsrud Sundby zřejmě vypadl z reprezentace.

Článek

O tom, že pětatřicetiletá dlouholetá opora nebude součástí silného norského výběru pro další rok, informovala veřejnoprávní televize NRK. Vedení svazu to nekomentovalo a odkázalo na úterý, kdy bude zveřejněna nominace. "Je to, jako kdyby manželka po třiceti letech požádala o rozvod. Neuvěřitelně divný pocit," řekl Sundby norské televizi.

Sundby vyhrál třikrát celkově Světový pohár, z olympiád má dvě zlaté ze sprintu dvojic i ze štafety a další tři medaile. Mistrem světa se stal čtyřikrát: loni v Seefeldu vyhrál závod na 15 km klasickou technikou, zbývající tituly sbíral se štafetou.

Norové ale údajně plánují, že do příští sezony nastoupí jen s 12 závodníky místo dosavadních patnácti. Hlavní hvězdou je sprinter Johannes Hösflot Klaebo, s nímž před dvěma lety na olympiádě v Pchjongčchangu Sundby vyhrál sprint dvojic.

Zatímco Klaebo je ve 23 letech na vrcholu kariéry, Sundby měl před sebou pravděpodobně poslední sezonu s loučením na MS v Oberstdorfu. V té minulé se nedostal ani jednou na stupně vítězů. Navíc jej trápí problémy se zády.

Reklama