Hlavní obsah

Lyžaři Krýzl a Trejbal si pochvalují přípravu v Chile

Veronika FeltováSport.cz

Na jižní polokouli se čeští sjezdaři Kryštof Krýzl a Filip Trejbal chystali na nadcházející sezónu. V chilském středisku La Parva se osmnáct dní zaměřili v trénincích hlavně na sjezd. Oba si přípravu velmi pochvalují a věří, že pro úspěch v letošním Světovém poháru a na únorovém mistrovství světa ve Val d´Isere udělali maximum.

Článek

Loňskou sezónu považuje Kryštof Krýzl za přelomovou. „Výrazněji se mi začalo dařit mezi dospělými. Začátek mi vyšel v Evropských pohárech a později jsem se probojoval do Světového poháru. Ve slalomu jsem se stal dokonce mistrem Německa a Chorvatska. Takže super,“ zavzpomínal dvaadvacetiletý lyžař.

Na úspěchy z minulého ročníku by rád navázal i letos. První závod Světového poháru čeká současnou českou slalomovou jedničku už v polovině listopadu ve finském Levi. „Budu nasazován kolem startovního čísla 37. A to je velká šance dostat se do první třicítky. V super kombinaci bych chtěl navázat na body získané při svěťáku v Chamonix a Val d´Isere, zkusím jezdit i obří slalom. Vrcholem sezóny bude únorové mistrovství světa ve Francii, tam bych rád skončil v některé z disciplín do patnáctého místa,“ naznačil ambice Krýzl.

Přípravu v Chile si pochvalují 

V záři absolvoval spolu s Filipem Trejbalem soustředění v chilském středisku La Parva. Osmnáct dní tréninku splnilo svůj účel. V přípravě se zaměřili na sjezd a super-G. „Podmínky na jižní polokouli byly úplně jiné než na ledovci v Evropě. Na sjezdovkách bylo málo lidí, nikomu jsem se nemusel vyhýbat a mohl jsem se naplno soustředit jen a jen na trénink,“ vyprávěl Krýzl.

Skvělé podmínky v Chile si pochvaloval i jeho parťák Filip Trejbal. „Počasí nám přálo, což bylo super. Věřím, že mi chilské soustředění pomůže v super kombinaci, zejména v její sjezdařské části. Když budu po sjezdu do třicátého místa, nepojedu slalom na rozbité trati a mohu se pokusit o dobré celkové umístění,“ prohlásil Trejbal. Jedno malé negativum ale chilská příprava měla. „Bydleli jsme v hotelu 3000 metrů nad mořem. Po třech schodech jsem byl už zadýchaný,“ přiznal s úsměvěm Trejbal.

Hlavní disciplínou pro něj i nadále zůstane slalom. "Rád bych ve Světovém poháru udržel svou stávající pozici ve slalomu a pokusím se propracovat do elitní třicítky," přeje si bývalý juniorský mistr světa. Do následující sezóny chtěl Filip Trejbal vyrazit na nových lyžích. "Zkoušel jsem skoro tři měsíce značku Elan, ale nakonec jsem se rozhodl zůstat u Dynastaru. Pro můj odlišný styl jízdy budou nejlepší variantou," dodal Trejbal.

Reklama

Související témata: