Hlavní obsah

Ve sjezdařské reprezentaci jsou poprvé Nová a Kubeš

Praha

Sněhová královna Ester Ledecká je jasnou jedničkou sjezdařské reprezentace. Teď úsek alpských disciplín lyžařského svazu představil pětičlenné týmy pro nadcházející zimu. Nováčky ve výběrech jsou Tereza Nová a David Kubeš.

Foto: Sport Invest

Ester Ledecká se svými dvěma nejnovějšími trofejemi, křišťálovými medailemi za uplynulou sezonu v lyžařském Světovém poháru.

Článek

Olympijská vítězka v superobřím slalomu z Pchjongčchangu 2018 Ledecká v uplynulé sezoně poprvé v kariéře ovládla také závod Světového poháru. Kralovala sjezdu v kanadském Lake Louise a celkově skončila v hodnocení disciplíny druhá.

"Je vidět, že výsledky přicházejí. Jsem ráda, že to takhle funguje, ale je evidentní, že prostor pro zlepšení ještě je," pronesla Ledecká po sezoně.

Ve výběru žen jsou dále slalomářky Martina Dubovská s Gabrielou Capovou, jež většinu uplynulé sezony léčila zraněné koleno. Do závodů by se měla příští zimu po vleklých trablech s kolenem vrátit rychlostní specialistka Kateřina Pauláthová. Premiérový ročník v ženském áčku čeká dvaadvacetiletou Novou.

Nejzkušenějším reprezentantem mezi muži je třiatřicetiletý Kryštof Krýzl, který by měl vstoupit do patnácté sezony ve Světovém poháru. V "áčku" ho doplňují Ondřej Berndt, Filip Forejtek, Jan Zabystřan a teprve osmnáctiletý Kubeš.

Reklama

Související témata: