Hlavní obsah

Krýzl skončil druhý v obřím slalomu Evropského poháru

REITERALM

Český lyžař Kryštof Krýzl se poprvé v kariéře prosadil na stupně vítězů v Evropském poháru. V úterním obřím slalomu v rakouském Reiteralmu obsadil druhé místo o 17 setin sekundy za vítězným domácím reprezentantem Marcelem Hirscherem. Bodovali také šestnáctý Martin Vráblík a Petr Záhrobský, který skončil hned za ním.

Článek

Po prvním kole byl Krýzl čtvrtý se ztrátou čtyř desetin sekundy. "To mě hrozně uklidnilo. Byl to totiž můj první obřák v letošní sezoně, a protože mám letos za sebou už tři výpadky ve slalomu, tak jsem byl před závodem dost nervózní," řekl český slalomář spolupracovníkovi ČTK. "Druhé kolo jsem už jel v klidu, ale v to, že to dopadne takhle skvěle a budu na bedně, jsem moc nedoufal," dodal Krýzl.

Evropský pohár pokračuje v Reiteralmu středečním slalomem a čtvrtečním super-G. Toho už se Krýzl nezúčastní, neboť odlétá za moře na Světový pohár do Beaver Creeku: v neděli tam bude startovat právě v obřím slalomu.

Evropský pohár - obří slalom:
1. Hirscher (Rak.) 2:06,27, 2. Krýzl (ČR) -0,17, 3. Nösig (Rak.) -0,31, ...16. Vráblík -1,26, 17. Záhrobský (oba ČR) -1,39.

Reklama

Související témata: