Hlavní obsah

Biatlonista Šlesingr doběhl čtvrtý ve sprintu SP v Oberhofu

Český biatlonista Michal Šlesingr zaběhl nejlepší závod této sezóny Světového poháru, když skončil čtvrtý ve sprintu na deset kilometrů v Oberhofu. Díky bezchybné střelbě zaostal jen o 33 sekund za vítězným Maximem Čudovem z Ruska, na bronzového Tomasze Sikoru z Polska ztratil osm sekund.

Článek

Na Šlesingrovu rostoucí formu už upozorňoval kouč Vlastimil Vávra na konci prosince, velmi dobře se jeho svěřenec už prezentoval v Oberhofu ve čtvrteční štafetě. Ještě na mezičasu dva kilometry před cílem byl dnes dokonce třetí, nakonec se ale na stupně vítězů vešel s jednou chybou díky rychlému běhu Sikora a dostal se tak do čela celkové klasifikace. Druhé místo obsadil Němec Michael Rösch.

"Takový výsledek už jsem potřeboval jako sůl. Jsem přesvědčen, že mě nastartuje. Dvě kola to bylo super, vždy jsem měl nějakého tahouna. Jednou Švéda Bergmanna, podruhé Hanevolda z Norska. Ve třetím okruhu už jsem si hrábl úplně na dno. A teď sotva stojím na nohou," komentoval závod vyčerpaný Šlesingr, jenž v Oberhofu neminul včetně štafety jediný terč.

Neztratili se ani další čeští reprezentanti, kteří se mohli také spolehnout na dobrou střelbu. Po jedné chybě na střelnici obsadil dvacáté místo Jaroslav Soukup a i on si vylepšil maximum v sezoně. Na 31. pozici bodoval i Roman Dostál. Tomáš Holubec s Ondřejem Moravcem se umístili na začátku šesté desítky.

Vítězný Čudov si připsal třetí prvenství v kariéře a dokázal, že loňský titul mistra světa právě ze sprintu v Östersundu nebyl náhodný.

Reklama

Související témata: