Hlavní obsah

Na světový šampionát do Val d'Isere pojede 11 českých sjezdařů

PRAHA

Nominaci na mistrovství světa ve sjezdovém lyžování tvoří jedenáct českých reprezentantů v čele s obhájkyní titulu ve slalomu Šárkou Záhrobskou. Složení týmu v úterý schválila rada úseku alpských disciplín lyžařského svazu. O tituly se bude bojovat ve francouzském Val d'Isere od 3. do 15. února.

Článek

Největší pozornost bude upřena na Záhrobskou, která se zúčastní s výjimkou sjezdu všech disciplín. Kromě devatenáctiletých Kláry Křížové a Nikol Kučerové mají všichni na svém kontě již alespoň dvě účasti na světové akci. Rekordmankou je v tomto ohledu Eva Kurfürstová, která pojede již na své osmé mistrovství světa. Ženskou část výpravy doplní další zkušené lyžařky Petra Zakouřilová a Lucie Hrstková.

Jediným otazníkem ve složení týmu je nejistá účast Ondřeje Banka. Nejlepší český sjezdař se stále potýká s následky otevřené zlomeniny lýtkové a holenní kosti, kterou si přivodil loni při tréninku na sjezd v Kitzbühelu.

"Ondrův stav se opět o něco zlepšil. Na mistrovství sice určitě nenastoupí do superkombinace, ale rád by odjel obřák a slalom. Nyní budeme pár dní trénovat ve Špindlu a pak se rovnou přesuneme do Val d'Isere. O Ondrově startu se rozhodneme přímo na místě podle aktuální situace, podle časů, jichž bude dosahovat v měřeném tréninku v porovnání s ostatními reprezentanty," uvedl v tiskové zprávě svazu trenér Tomáš Bank.

Nabitý program mezi sjezdaři budou mít Petr Záhrobský, Kryštof Krýzl a Martin Vráblík, kteří by měli absolvovat čtyři disciplíny, Filip Trejbal se představí ve třech závodech.

Český tým může do každého závodu nasadit po čtyřech reprezentantech, výjimkou je v tomto směru slalom žen, kde je česká kvóta díky zlatu Záhrobské z Aare pětičlenná.

Nominace českých lyžařů na MS ve sjezdovém lyžování ve Val d'Isere:
Muži:
Ondřej Bank (slalom, obří slalom)
Kryštof Krýzl (super-G, slalom, obří slalom, superkombinace),
Filip Trejbal (super-G, slalom, obří slalom),
Martin Vráblík (super-G, slalom, obří slalom, superkombinace),
Petr Záhrobský (sjezd, super-G, obří slalom, superkombinace).
Ženy:
Lucie Hrstková (super-G, slalom, obří slalom, superkombinace),
Klára Křížová (sjezd, super-G, superkombinace),
Nikol Kučerová (slalom),
Eva Kurfürstová (slalom),
Šárka Záhrobská (super-G, slalom, obří slalom, superkombinace),
Petra Zakouřilová (slalom, obří slalom).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články