Hlavní obsah

Olympijskou vítězku Samkovou zasáhla tragédie, zemřela jí maminka

Praha

Olympijská vítězka Eva Samková prožívá těžké životní období. Na sociální síti zveřejnila snowboardistka velmi smutnou zprávu, po krátké těžké nemoci v sobotu zemřela její maminka Ludmila Samková. Těžkou chvíli prožívala už před dvěma lety, kdy české reprezentantce zemřel otec Roman.

Foto: Profimedia.cz

Olympijská vítězka Eva Samková prožívá těžké životní období. Na sociální síti zveřejnila snowboardistka velmi smutnou zprávu, po krátké těžké nemoci v sobotu zemřela její maminka Ludmila Samková.

Článek

„Vážení kolegové, vážené kolegyně, dovolujeme si Vás touto cestou informovat o náročné životní situaci, které je nyní vystavena Eva Samková se svou rodinou. Po krátké, těžké nemoci včera zemřela její maminka Ludmila Samková. Eva se rozhodla v nastalé situaci věnovat veškerý čas a energii jen svým nejbližším. Prosíme tímto Vás, novináře, a také veřejnost o respektování tohoto rozhodnutí olympijské vítězky. O přípravě Evy a jejím programu pro nadcházející sezónu Vás budeme na těchto stránkách informovat," uvedl v prohlášení vydaném pro média tým Evy Samkové.

Úspěšná a věčně usměvavá závodnice se musí vyrovnávat s další ranou osudu. V lednu 2018 zemřel její tatínek. "Život mi píše různé příběhy a zkouší moji odolnost. Byl to právě taťka, který mě spolu s mojí mamkou učil bojovat, nevzdávat se a věřit, že cesta, kterou jsem si vybrala, je správná. Dnes jsem vyhrála pro něj. Porazit smutek a poprat se o své místo je přesně to, co by si přál a byl by na mě pyšný," uvedla tehdy Samková v tiskové zprávě poté, co ovládla závod Světového poháru ve snowboardcrossu v tureckém Erzurumu.

Reklama

Související témata: