Hlavní obsah

Ledecká stíhá legendu. Budu mít co dělat, hlásí s korunkou na hlavě

Čtvrtou korunku pro nejlepší českou lyžařku a snowboardistku má Ester Ledecká doma, ale trofej v anketě Král bílé stopy převzala netradičně. Kvůli koronavirovým omezením neproběhlo standardní vyhlášení, vítězové byli oceněni v rámci natáčení zábavně pojatého dokumentu s Janem Budařem v hlavní roli. A tak si Roman Koudelka zahrál vrátného, Eva Samková uklízečku, Tomáš Bank řidiče. Reakci Ester Ledecké si můžete prohlédnout v následujícím videu.

Ester Ledecká o triumfu v anketě Král bílé stopyVideo: SLČR

 
Článek

V hlavní kategorii Ledecká zvítězila suverénně s počtem 41 hlasů. Druhá Eva Samková posbírala od odborné poroty šest hlasů, třetí skončila běžkyně na lyžích Kateřina Razýmová.

„Z vítězství v anketě mám ohromnou radost. Celá uplynulá sezona se povedla. Je to zásluha celého mého týmu, který odvedl fantastickou práci. To sice říkám vždycky, ale prostě je to tak,“ řekla Ledecká.

Foto: Ondřej Pýcha/Svaz lyžařů ČR

Ester Ledecká s korunou pro vítěze Krále bílé stopy.

Anketu vyhrála počtvrté, legendární běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová má sedm výher. „Jsem soutěživý typ, ale na sedm budu mít co dělat,“ tuší pětadvacetiletá Ledecká.

Kromě celkového prvenství Ledecká ovládla také kategorii alpských lyžařů, Samková, která v dokumentu prokázala herecký talent, si připsala vítězství v disciplíně snowboarding.

Mezi běžci na lyžích suverénně kralovala Razýmová, nejlepším akrobatickým lyžařem byla vyhlášena Nikol Kučerová, skokanem roku Roman Koudelka, sdruženářem Tomáš Portyk a travním lyžařem Martin Barták.

Cenu pro nejlepšího trenéra převzal lyžařský kouč Ledecké Tomáš Bank, z triumfu v juniorské kategorii se radoval freestyle lyžař a zlatý medailista z letošních Olympijských her mládeže Matěj Švancer.

Do Síně slávy českého lyžování byl in memoriam uveden historicky první československý medailista ze ZOH Rudolf Burkert, jenž ve Svatém Mořici 1928 vybojoval bronz ve skoku na lyžích. Rok předtím si připsal také titul mistra světa v severské kombinaci.

Král bílé stopy 2020
1. Ester Ledecká41
2. Eva Samková6
3. Kateřina Razýmová1
Další kategorie
Trenér roku: Tomáš Bank
Junior roku: Matěj Švancer
Síň slávy: Rudolf Burkert – in memoriam
Akrobatické lyžování: Nikol Kučerová
Alpské disciplíny: Ester Ledecká
Běh na lyžích: Kateřina Razýmová
Severská kombinace: Tomáš Portyk
Skok na lyžích: Roman Koudelka
Snowboarding: Eva Samková
Travní lyžování: Martin Barták

Reklama