Hlavní obsah

Kokain! Známý enfant terrible má další problém

Bývalý hvězdný běžec na lyžích Petter Northug má opět problémy se zákonem. Třináctinásobný mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz na sociálních sítích informoval, že poté, co ho policie přistihla při rychlé jízdě, nalezla v jeho domě kokain. Čtyřiatřicetiletý Nor se veřejně omluvil.

Foto: Sport.cz

Bývalý norský běžec na lyžích Petter Northug má za sebou další průšvih.

Článek

"Udělal jsem velkou chybu. Včera večer mě zastavila policie kvůli příliš rychlé jízdě. Vzali mě na odběr krve a policie našla v mém domě malé množství drog. Byl to kokain," uvedl v pátek Northug, jenž podle norských médií na úseku s povolenou rychlostí 110 km/h jel rychlostí 168 km/h.

"Je mi to moc líto kvůli všem, které jsem zklamal. Vím, že mě čeká trestní řízení. Přijímám zodpovědnost za to, co jsem udělal," uvedl jeden z nejlepších běžců na lyžích v historii, jenž ukončil kariéru v roce 2018.

Northug stejně jako svými skvělými výkony proslul nekonformním chováním na trati i mimo ni. Čelil kritice za aroganci a zesměšňování soupeřů, míval také spory s funkcionáři. Do křížku se zákonem se poprvé dostal v roce 2014, kdy pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu a z místa utekl. Dvojnásobný vítěz Světového poháru byl odsouzen na 50 dnů do vězení a k pokutě.

Reklama