Hlavní obsah

Špotáková předala na lyžařské exhibici pomalému trenérovi šneka

ŠPINDLERůV MLÝN

Elitní čeští slalomáři, jejich trenéři i funkcionáři a také olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková bavili diváky při dnešní Snow Show 2009. Na dojezdu černé sjezdovku ve Špindlerově Mlýně jeli zkrácený slalom, mladí sjezdaři pak vyměnili sjezdovky i za běžky.

Foto: René Volfík, ČTK

Oštěpařka Barbora Špotáková

Článek

Oštěpařka Špotáková přijela do Krkonoš na exhibici na závěr roku už počtvrté. Slalomové branky ale opatrně objížděla, v deštěm zkrápěném sněhu nespadla a bezpečně dorazila do cíle. Pak odběhla do dětské školičky, a když přijel do cíle její trenér Rudolf Černý, tak mu vrazila do náruče obřího šneka pro nejpomalejšího jezdce.

"Na lyžích jsem si v dětství užila dost, ale vždycky to byly běžky. Jsme atletická rodina a běžky nám byly bližší. Byla to hlavnější zábava, protože vybavení na sjezdovky jsme nikdy neměli," řekla letošní vicemistryně světa. Na sjezdovkách začala jezdit až se svým přítelem Lukášem Novotným, ale dlouho by prý na nich nevydržela. "Asi by mě to nebavilo pořád jezdit jen z kopce," usmála se.

Soutěž žen vyhrála reprezentantka Lucie Hrstková, která po sezoně ukončí kariéru. Špotáková obsadila páté, poslední místo. "Jsem na sjezdovkách trošku ostuda, ale hlavní je zábava," podotkla.

Mezi muži mohli diváci na vlastní oči vidět aktuálně nejlepšího českého slalomáře Filipa Trejbala, čtrnáctého muže z nedávného závodu Světového poháru v Alta Badii. Juniorský šampion zvítězil i ve Špindlerově Mlýně, když porazil o devět setin svého kolegu Kryštofa Krýzla. Oba výrazně předčili i své trenéry Luďka Strejčka (Trejbal) či Petra Lajkeba (Krýzl).

"Bylo mi jedno, kdo vyhraje. Snažil jsem se hlavně nezranit a jet tak, abych se vyloženě neztrapnil," usmíval se Trejbal. A těšilo ho, že se ukázal českým fanouškům. "Doufám, že nám lidi fandí a že je potěší, když se udělá taková akce, kde se potkáme," uvedl.

Už za šera se uskutečnil krátký souboj na běžkách, kterého se Špotáková ani Trejbal nezúčastnili. "K běžkám mám špatný vztah. Vůbec nejezdím a když už, tak spíš na nich pochoduju," řekl Trejbal. Z výher se radovali sjezdařka Michaela Smutná a kouč Lajkeb.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články