Hlavní obsah

Koukalová i Novotný zajeli nejlepší snowboardcross v sezóně SP

TELLURIDE

Klára Koukalová obsadila na Světovém poháru ve snowboardcrossu v americkém Telluride dvanácté místo a vyrovnala svůj druhý nejlepší výsledek v kariéře. Jejím téměř tři roky starým maximem zůstává osmé místo z italského Valmalenka, dvanáctá byla i vloni v La Molině ve Španělsku.

Článek

O dvě místa horší byla v pátečním závodě juniorská mistryně světa Eva Samková. Obě české reprezentantky vypadly ve čtvrtfinále a po třech závodech se v celkové klasifikaci společně dělí o 17. místo. Bez bodové ztráty vede pořadí zatím suverénní Kanaďanka Dominique Maltaisová.

Stejně jako Koukalová si pro nejlepší výsledek v sezóně dojel Michal Novotný, který obsadil třinácté místo. Poprvé v ročníku prošel z osmifinále, když ve své rozjížďce prohrál jen s pozdějším celkovým vítězem a novým lídrem SP Pierrem Vaultierem z Francie a ve vzájemném souboji vyřadil krajana Davida Bakeše.

Ve čtvrtfinále pro Novotného závod skončil i trochu smolně, stejně jako v minulém dílu v Arlbergu, kde o jeho vyřazení rozhodla až cílová fotografie. Tentokrát po skvělém startu vedl, po chvíli po chybě na jednom ze skoků pozici ztratil, načež ho v rozhodujícím momentu jeden ze soupeřů vytlačil až k vnější ochranné síti.

"Bylo to na pokraji regulérnosti, ale následující protest české výpravy nebyl uznán," řekl ČTK kouč českého týmu Marek Jelínek. "Je to škoda, ale je vidět, že letos mají čtyři čeští jezdci na to, aby se dostali vysoko a klidně až na stupně vítězů," prohlásil.

Závod SP ve snowboardcrossu v Telluride (USA):
Muži: 1. Vaultier (Fr.), 2. Wescott (USA), 3. Pullin (Austr.), ...13. Novotný, 24. Bakeš, 53. Novák (všichni ČR).
Pořadí snowboardcrossu SP (po 3 z 12 závodů): 1. Vaultier 1590 b., 2. Pullin 1450, 3. Matteotti (It.) 1280, ...21. Novotný 376, 41. Bakeš 107, 65. Novák 15,8.
Ženy: 1. Maltaisová (Kan.), 2. Jekovová (Bulh.), 3. Rickerová (Kan.), ...12. Koukalová, 14. Samková (obě ČR).
Pořadí snowboardcrossu SP (po 3 z 12 závodů): 1: Maltaisová 3000, 2. Rickerová 2200, 3. Jekovová 1800, ...17. Samková a Koukalová obě 490, 25. Chourová (ČR) 130.

Reklama