Hlavní obsah

Také druhou štafetu SP v běhu na lyžích vyhrály Norky

LA CLUSAZ

Favorizované Norky vyhrály i druhý štafetový závod Světového poháru v běhu na lyžích. Ve francouzském La Clusaz dnes kvarteto ve stejném složení Wibeke Skofterudová, Therese Johaugová, Kristin Steiraová a famózní Marit Björgenová zvítězilo s bezmála minutovým náskokem před Italkami, třetí doběhly Švédky. Tyto štafety si tak prohodily pozice z úvodního závodu před měsícem ve švédském Gällivare.

Foto: Antti Aimo-Koivisto , Reuters

Norská běžkyně na lyžích Marit Björgenová se raduje z vítězství.

Článek

Björgová potvrdila vynikající formu a na svém úseku dosáhla nejrychlejšího času ze všech běžkyň. Pod 14 minut se dostala už jen její kolegyně Steiraová.

Suverénně vedoucí žena SP Björgenová tak vyhrála při všech svých startech ve Světovém poháru od skvělého představení na olympijských hrách ve Vancouveru a Whistleru, kde získala tři zlaté medaile a po jednom stříbru a bronzu.

České závodnice štafetu znovu nepostavily. Ve 14:30 začne štafetový závod mužů na 4x10 km i s českou čtveřicí Martin Jakš, Lukáš Bauer, Petr Novák a Martin Koukal.

Světový pohár v běhu na lyžích v La Clusaz (Francie):
Ženy - štafeta 4x5 km:
1. Norsko (Skofterudová, Johaugová, Steiraová, Björgenová) 58:38,7, 2. Itálie (De Martinová-Topraninová, Longaová, Rupilová, Follisová) -56,6, 3. Švédsko (Lindborgová, Haagová, Rydqvistová, Kallaová) -1:24,1, 4. Finsko -1:42,5, 5. Japonsko -2:34,2, 6. Polsko -2:51,4.

Reklama

Související témata: