Hlavní obsah

Záhrobská vyklízí pozice mezi elitou. Mrzí mě to, říká otec

COURCHEVEL

Nebyl to svěží let mezi brankami, rozvážně se lyžařka Šárka Záhrobská šinula do cíle. Ve slalomovém pokračování Světového poháru v Courchevelu skončila desátá, dvě a tři čtvrtě vteřiny zůstala ve své nejsilnější disciplíně za první Rakušankou Schildovou.

Foto: Enrico Schiavi, ČTK/AP

Šárka Záhrobská se mezi absolutní elitu zatím nevrátila.

Článek

Návrat na exkluzivní pozice se nekonal. Stupně? Naposledy v únoru na olympiádě. Zkraje téhle zimy jsou pro mistryni světa daleko. Sedmá, dvanáctá, včera desátá. Po prvním kole byla na slibném sedmém místě, v druhém zajela až 17. čas – a klesala.

„Velmi, velmi a ještě jednou velmi mě to mrzí. Představoval jsem si, že to, co jsem nastartoval, bude pokračovat,“ komentoval situaci Petr Záhrobský, otec a léta i kouč, který závodnici vedl ke zlatu z MS. Loni se rozešli.

V téhle sezóně Záhrobská nezáří. Vyklízí pozice v éře s trenérem Pavlem Šťastným, který převzal přípravu Záhrobské poté, co v minulé sezóně vládl jejímu tréninku nový hlavní muž týmu Antonín Strach. „Potřebuju v závodě jezdit jako v tréninku. V něm to je o třídu, někdy o dvě jinde,“ označila problém po včerejší bitvě pro Radiožurnál.

Může teď snad nastat nějaké razantní řešení? Návrat k osvědčenému? „Nechci nic rozjitřovat,“ odmítal další vyjádření k dceři Záhrobský.

Teď trénuje syna Petra. Ten je zraněný po pádu ve Val Gardeně. „Ale nic nemá zlomeného, v pondělí to začne zase zkoušet. Jestli ale pojedeme další závod před Silvestrem v Bormiu, nechám na jeho pocitech. Jde o život, mezi chlapama musí být sjezdař zdravý na 120 procent.“

Reklama