Hlavní obsah

Kučerová si vyjela ve skikrosu v Les Contamines deváté místo

LES CONTAMINES

Druhý nejlepší výsledek v kariéře vybojovala akrobatická lyžařka Nikol Kučerová ve skikrosu Světového poháru v Les Contamines, v němž obsadila deváté místo. Ve Francii se naopak nedařilo bývalému mistru světa Tomáši Krausovi, který skončil devatenáctý, nejhůř v sezoně. První body v tomto ročníku Světového pohár si připsal dvacátý Zdeněk Šafář.

Článek

Jednadvacetiletá Kučerová se blýskla čtvrtým místem v kvalifikaci, což jí nakonec zajistilo podruhé v kariéře umístění v elitní desítce. Ve čtvrtfinálové jízdě upadla a vyřazovací část pro ni záhy skončila.

Pro první vítězství v sezoně si dojela francouzská hvězda Ophélie Davidová před Kanaďankou Kelsey Serwaovou, jež si upevnila celkové vedení. Kučerová, která v prosinci překvapila třetí příčkou v italském Innichenu, si v průběžném pořadí polepšila na deváté místo.

Kraus dojel ve svém osmifinále třetí, Šafář byl poslední čtvrtý a do dalších bojů nepostoupili. První triumf v sezoně oslavil Kanaďan Christopher Delbosco před Rakušanem Andreasem Mattem, který se ani na pátý pokus nedočkal prvenství, ale dál vede s velkým náskokem Světový pohár. Čtyřnásobný vítěz seriálu Kraus je průběžně dvanáctý.

Závod SP v akrobatickém lyžování v Les Contamines (Francie) - skikros:
Muži: 1. Delbosco (Kan.), 2. Matt (Rak.), 3. Korotkov (Rus.), 4. Fiva (Švýc.), ...19. Kraus, 20. Šafář (oba ČR).
Průběžné pořadí SP (po 5 z 11 závodů): 1. Matt 319, 2. Delbosco 225, 3. Fiva 199, ...12. Kraus 117, 36. Šafář 11.
Ženy: 1. Davidová (Fr.), 2. Serwaová (Kan.), 3. Holmlundová (Švéd.), 4. Josserandová (Fr.), ...9. Kučerová (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 5 z 11 závodů): 1. Serwaová 329, 2. Zacherová (Něm.) 296, 3. Smithová (Švýc.) 255, ...9. Kučerová 135.

Reklama