Hlavní obsah

Snowboardistka Pančochová postoupila v U-rampě do semifinále

LA MOLINA

Snowboardistka Šárka Pančochová dnes postoupila z kvalifikace do čtvrtečního semifinále U-rampy na mistrovství světa v španělské La Molině. Mezi muži neuspěli Jan Nečas ani Petr Horák.

Foto: ČTK/AP

Snowboardistka Pančochová postoupila v U-rampě do semifinále.

Článek

Dvacetiletá Pančochová, před rokem vítězka U-rampy Světového poháru v rakouském Kreischbergu, obsadila v první kvalifikační skupině páté místo a postoupila do dvanáctičlenného semifinále. Pokud chce pomýšlet na účast v bojích o medaile, pak musí Pančochová skončit v semifinále do šestého místa. Přímo do finále postoupilo z kvalifikace šest snowboardistek, ze skupiny Pančochové to byly tři Číňanky

Nečas skončil dvanáctý v druhé kvalifikační skupině a Horák šestnáctý v první, ani jeden nepostoupil do další části šampionátu. Z každé ze tří kvalifikačních skupin vždy dva nejlepší postoupili přímo do finálové části a čtyři do semifinále.

Mistrovství světa v snowboardingu v La Molině - paralelní obří slalom:
Muži:
1. Karl (Rak.), 2. Marguč (Slovin.), 3. Fischnaller (It.), 4. Flütsch (Švýc.), 5. Unterkofler (Rak.), 6. Košir (Slovin.), ... 22. Šindelář, 26. Jelínek - vyřazeni v kvalifikaci, Brůžek (všichni ČR) - nedokončil kvalifikaci.
Ženy:
1. Zavarzinová (Rus.), 2. Rieglerová, 3. Güntherová (obě Rak.), 4. Koberová (Něm.), 5. Mägertová-Kohliová (Švýc.), 6. Tuděgeševová (Rus.), ...33. Ledecká, 35. Elsterová, 42. Šindelářová (všechny ČR) - vyřazeny v kvalifikaci.

Reklama

Související témata: