Hlavní obsah

Sjezdař Krýzl vynechá superkombinaci na MS a pojede na závody EP

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Český sjezdař Kryštof Krýzl se rozhodl soustředit se na MS v německém Garmisch-Partenkirchenu na točivé disciplíny, vynechá superkombinaci a odjede ze šampionátu na závody Evropského poháru.

Článek

Důvodem je skutečnost, že před sezónou nemohl kvůli zranění skoro tři měsíce trénovat sjezd a také obavy z náročné sjezdovky Kandahar. Ta prověřila kvality závodníků při středečním superobřím slalomu, který nedokončilo třicet z jednasedmdesáti startujících.

Osmý muž ze slalomu z minulému šampionátu ve Val d'Isere nechce riskovat. "A také počítat předem, jestli od prvního dostanu pět sekund nebo víc. Chci jet každou jízdu naplno, opravdu závodit. A to si momentálně nemohu pro tu sjezdovou část dovolit," vysvětlil důvody svého odstoupení z pondělního závodu Krýzl. V srpnu na soustředění v Chile měl vážný pád a poranil si kotník. Pauza se projevila právě hlavně na rychlostních disciplínách.

Těší se na technické disciplíny

"Nelituji, že nemohu jet. Prostě okolnosti a průběh letošní sezóny mi to nedovolí," mávl rukou Krýzl. "Tratě jsou tady opravdu náročné, tvrdé, ledovaté, navíc i v některých místech nerovné. Vyžadují agresivní jízdu s adekvátně vloženou mírou rizika, na kterou já ale nejsem v tuto chvíli připraven. O to více se těším na technické disciplíny a chci se na ně v těch zbývajících dnech co nejlépe připravit," slíbil.

Proto ještě ve čtvrtek bude trénovat v Ga-Pa obří slalom a na několik dní dějiště šampionátu opustí. V pátek v italském středisku Mt. Pora pojede obří slalom a v sobotu slalom Evropského poháru. "Budou to kvalitní závody. Bude tam spousta slalomářů z mistrovství světa," uvedl lyžař, jež nastoupí na MS do středečního týmového závodu v paralelním slalomu, příští týden v pátek do obřího slalomu a příští neděli ve slalomu, posledním závodu MS.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články