Hlavní obsah

Bank je v nominaci pro závod týmů na sjezdařském MS

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Nejlepší český lyžař Ondřej Bank je v nominaci do týmového závodu v paralelním obřím slalomu na mistrovství světa v Garmisch-Partenkirchenu. Pátý muž z pondělní superkombinace chce soutěž využít jako trénink na páteční obří slalom, ale definitivně se rozhodne až ve středu dopoledne.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Bank trénuje mezi svátky v Liberci na Ještědu.

Článek

V týmu jsou ještě Kryštof Krýzl, Adam Zika, Kateřina Pauláthová, Andrea Zemanová a Martina Dubovská. Už před šampionátem se nechala slyšet Šárka Záhrobská, že týmovou soutěž nepojede.

"Zítra budu trénovat obřák, protože už pak není moc času. Den před závodem už bych toho moc neudělal, chci to dostat do nohou," řekl ČTK Bank. Na svah se proto vydá už v osm ráno a až podle průběhu tréninku se rozhodne, zda nastoupí do týmového závodu, který začne v 11 hodin.

"Myslím si, že Kitan (Krýzl) s Áďou (Zikou) budou mít víc sil a budou na závod víc natěšení než já. Už jsem za ten týden trochu rozbitý," prohlásil Bank, který byl členem českého týmu, jenž tento závod při loňském finále Světového poháru právě v Garmisch-Partenkirchenu senzačně vyhrál. Tehdy v týmu byli ještě Krýzl, Záhrobská a Lucie Hrstková, která už ukončila kariéru.

České lyžaře podle dnešního nasazení čekají Švédové, kteří budou v souboji favoritem. V jejich týmu jsou mezi šesti nominovanými lyžaři totiž elitní závodnice Anja Pärsonová a Maria Pietiläová-Holmnerová, mezi muži nechybí bratři Hans a Matts Olsonové.

Soutěž týmů je závodem čtyř lyžařů, kteří jezdí paralelní obří slalom. Při bodové remíze rozhodne o vítězi součet časů a lepší čtveřice postoupí do dalšího kola. Vítěze čekají čtyři jízdy. "Není to moc náročné, bude to rychlovka. Možná Ondra pojede, ale uvidíme až ráno," řekl kouč Tomáš Bank.

Reklama