Hlavní obsah

Mariánské Lázně ožijí boulařskou show

PRAHA

Sobotní pohodu v Mariánských Lázních oživí velkolepá lyžařská show. Po třech letech se do západočeského města vrací závod Světového poháru v jízdě v boulích, čeští fanoušci tak můžou přímo v centru města na vlastní oči sledovat i dlouhodobou českou jedničku této freestylové disciplíny Nikolou Sudovou.

Foto: Ivana Roháčková, Právo

Mariánské Lázně čeká lyžařská show s Nikolou Sudovou. Na snímku je česká reprezentantka se svým koučem Radkem Herotem.

Článek
Fotogalerie

Na kopci nad kolonádou probíhaly od středy tréninky. „Vše jde hladce, počasí nám umožnilo sníh nachystat dlouho dopředu, je ho dost,“ pochvaluje si chladné počasí ředitel závodu Marek Rejman. Na rozdíl od SP  v roce 2008 se nepojede večer za umělého osvětlení, ale kvalifikace začne v 10 hodin a finále ve 13.30. „Na odpoledne jste závod přesunuli kvůli televizím,“ vysvětluje Rejman. Přímý přenos finále vysílá i ČT 4.

V omezeném prostoru se pojede dualový závod, kdy soupeří vždy dva lyžaři mezi sebou. „Důležitá je tam rychlost, se kterou mám po loňské operaci ještě problém, takže mi sedí víc klasický závod,“ popisuje bývalá vicemistryně světa Sudová.

Kopec je kratší

„Navíc i na dualy je ten kopec o dost kratší třeba oproti Deer Valley, kde se jelo mistrovství světa,“ srovnává Sudová. Světový pohár by na západě Čech měl zůstat i pro příští rok. „Rád bych s areálem dohodli nějaké úpravy, aby se trať dala rozšířit a mohl se tu konat i klasický závod,“ plánuje Rejman.

Před třemi lety sledovaly přes řádění vichřice Emmy závod tři tisícovky diváků. „Doufám, že teď by mohla být návštěva podobná, je to tu ideální místo,“ věří Rejman. Do Mariánských Lázní dorazila kompletní světová špička, jíž zkusí vzdorovat celá česká reprezentace, vedle Sudové je největší nadějí 18letá Tereza Vaculíková.

Reklama