Hlavní obsah

Sdruženář Gruber se může s voperovaným stentem vrátit ke sportu

Salcburk

Rakouský sdruženář Bernhard Gruber se může navzdory březnové operaci srdce vrátit k vrcholovému sportu. Osmatřicetiletý mnohonásobný medailista z mistrovství světa i olympijských her, jemuž lékaři voperovali do zúžené tepny stent, dostal po úterních testech na klinice v Salcburku svolení k zahájení tréninku.

Foto: Sport.cz

Rakouský sdruženář Bernhard Gruber.

Článek

"Cesta zpátky bude pořádně náročný úkol, ale já ho beru - výzva přijata," uvedl Gruber ve vyjádření pro rakouský svaz. Přiznal, že se mu po příznivém verdiktu ulevilo. "Už jsem trochu počítal s tím, že zelenou nedostanu, protože špičkový sport s voperovaným stentem je docela ožehavé téma. Ale lékaři se shodli, že jsem na 100 procent fit, a to je zatím mé největší vítězství," dodal.

Vicemistr světa z loňského roku si dobře uvědomuje, že se na někdejší úroveň nemusí i vzhledem k věku už nikdy vrátit. "Zatím jsem nezkusil jediný skok, neabsolvoval žádný silový a skoro ani rychlostní trénink," konstatoval.

Operaci se Gruber podrobil poté, co ho na jaře trápily neustávající pocity tísně na hrudi. Lékaři odhalili, že má zúženou věnčitou tepnu a pomocí zavedeného implantátu ji opět rozšířili.

Reklama

Související témata: