Hlavní obsah

Snowboardcrossařka Samková slaví životní úspěch: dojela druhá v SP

PRAHA/VALMALENCO

Vyhrála juniorské mistrovství světa, na šampionátu dospělých se postarala o senzaci, když skončila pátá. A od pátku už naděje českého snowboardcrossu Eva Samková ví, jaké to je stát na stupních vítězů ve Světovém poháru. Teprve sedmnáctiletá závodnice totiž obsadila ve Světovém poháru v italském Valmalenku druhé místo!

Foto: Michal Novotný

Eva Samková (vlevo) na stříbrném stupínku v italském Valmalenku. Česká snowboardcrossařka prohrála jen s americkou hvězdou Jacobellisovou.

Článek

Samková ve finále prohrála jen s hvězdnou Američankou Lindsey Jacobellisovou a ve finále zářila spokojeností. "Jasně, je to životní výsledek! Jsem nadšená, nečekala jsem, že bych mohla dosáhnout tak vysoko,“ komentovala bezprostředně po dojezdu do cíle. „Je to fantastické, protože jsem jela v rozjížďce se třemi medailistkami z loňské olympiády ve Vancouveru a jen jedna mě porazila,“ jásala.

Takový výsledek prý sama nečekala. Ve čtvrteční kvalifikaci totiž její sebevědomí naboural pád. "První jízdu jsem sice vyhrála, ale pak jsem upadla. Byla špatná viditelnost a vůbec mi to nevyšlo,“ popisovala.

Do pátečního závodu šla ale opět s jasnou hlavou, chmury zahnalo krásné slunečné počasí. „A to mi asi pomohlo, protože od rána všechno vycházelo, jak mělo. Skvělá trať, dokonce si myslím, že jsem předváděla nejlepší skoky v životě a bezpečně jsem si dojela pro druhé místo,“ líčila Samková.

Talentovaná jezdkyně získala druhé místo v osmém závodu Světového poháru, který v kariéře jela. Dosud nejlépe skončila šestá před měsícem v kanadském Stonehamu. Před finále sezony se Samková posunula v pořadí disciplíny už na šesté místo.

Druhá česká závodnice Klára Koukalová se rozloučila se závodem ve čtvrtfinále a celkově skončila čtrnáctá. Snowboardisté se z Itálie přesunují rovnou do švýcarské Arosy, kde je příští týden čeká finále Světového poháru.

Reklama

Související témata: