Hlavní obsah

Po norských běžcích vynechají prosincové SP i Švédové s Finy

Švédští a finští běžci na lyžích vynechají kvůli obavám z nákazy koronavirem prosincové závody Světového poháru v Davosu a Drážďanech. Již v úterý oznámila svoji neúčast ve Švýcarsku a Německu další běžecká velmoc Norsko.

Foto: Sport.cz

Švédští běžci na lyžích vynechají kvůli obavám z nákazy koronavirem prosincové závody Světového poháru v Davosu a Drážďanech (ilustrační foto)

Článek

"Bylo to velmi složité rozhodnutí, ale učinili jsme ho s ohledem na zdraví závodníků," řekl šéf švédského svazu Daniel Fahraeus. "Za této situace je riziko příliš velké. Chceme se zaměřit na přípravu na hlavní cíl sezony, kterým je mistrovství světa v Oberstdorfu," konstatoval hlavní lékař finské reprezentace Teemu Pasasen.

Jestli se Švédové a Finové vrátí do seriálu při lednové Tour de Ski, která se tradičně pojede ve Švýcarsku a v Itálii, se stejně jako v případně Norů rozhodne později.

V Davosu a Drážďanech budou ve startovní listině určitě scházet tři ze čtyř nejlepších mužů a osm z deseti nejlepších žen pořadí SP včetně průběžně vedoucích Norů Johannese Klaeba a Therese Johaugové.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: