Hlavní obsah

Skokan Koudelka podle plánu v Engelbergu vstoupí do SP

Nejlepší český skokan na lyžích Roman Koudelka podle plánu vstoupí do Světového poháru o víkendu v Engelbergu. Vedle něj jsou v nominaci na závody ve Švýcarsku Čestmír Kožíšek a Viktor Polášek. Další tři Češi vyrazí do finské Ruky na Kontinentální pohár, informoval svaz na webu. Koudelka měl v létě dva pády, po tom druhém léčil koleno. Úvodní závody Světového poháru i mistrovství světa v letech na lyžích proto jednatřicetiletý český reprezentant vynechal a doháněl tréninkové manko. Chtěl se vrátit v Engelbergu, aby měl za sebou nějaké závody před Turné čtyř můstků. Švýcarský můstek patří k jeho oblíbeným. Před šesti lety zde vybojoval první a druhé místo. Vedle Koudelky dostal pro nejbližší kolo SP důvěru účastník MS v letech Kožíšek a Polášek, který naopak na šampionátu v Planici chyběl. Tato trojice bude bojovat o první české body v elitním seriálu v sezoně. Filip Sakala tentokrát s Františkem Holíkem a debutantem Benediktem Holubem absolvuje Kontinentální pohár ve Finsku.

Foto: Úsek skoku na lyžích SLČR

Český skokan Roman Koudelka

Článek

Nejlepší český skokan na lyžích Roman Koudelka podle plánu vstoupí do Světového poháru o víkendu v Engelbergu. Vedle něj jsou v nominaci na závody ve Švýcarsku Čestmír Kožíšek a Viktor Polášek. Další tři Češi vyrazí do finské Ruky na Kontinentální pohár, informoval svaz na webu.

Koudelka měl v létě dva pády, po tom druhém léčil koleno. Úvodní závody Světového poháru i mistrovství světa v letech na lyžích proto jednatřicetiletý český reprezentant vynechal a doháněl tréninkové manko. Chtěl se vrátit v Engelbergu, aby měl za sebou nějaké závody před Turné čtyř můstků. Švýcarský můstek patří k jeho oblíbeným. Před šesti lety zde vybojoval první a druhé místo.

Vedle Koudelky dostal pro nejbližší kolo SP důvěru účastník MS v letech Kožíšek a Polášek, který naopak na šampionátu v Planici chyběl. Tato trojice bude bojovat o první české body v elitním seriálu v sezoně.

Filip Sakala tentokrát s Františkem Holíkem a debutantem Benediktem Holubem absolvuje Kontinentální pohár ve Finsku.

Reklama