Hlavní obsah

Karlovarská exhibice svede dohromady „sprintera“ Bauera a „dálkaře“ Koukala

PRAHA

Sprinty nejsou jeho hobby, exhibiční vánoční klání v centru Karlových Varů mu ale přirostlo k srdci. Běžec na lyžích Lukáš Bauer proto nebude chybět ani při letošním, v pořadí již pátém závodu Carlsbad Ski Sprint.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Lyžař Lukáš Bauer při exhibici v Karlových Varech.

Článek

Závodník z Božího Daru se 26. prosince představí ve dvojici s Martinem Koukalem, který v letošní sezóně svlékl reprezentační dres a věnuje se seriálu lyžařských maratónů, a na duely s týmy z Německa, Slovenska, Rakouska, Polska a Ruska se už patřičně těší. „Z domova to mám kousek a atmosféra je ve Varech vždy výborná. Stejně musím absolvovat před Tour de Ski rychlé tréninky a na karlovarském sprintu jsem se, přestože jde o exhibici, vždy příjemně rozjel,“ říká čtyřiatřicetiletý český reprezentant.

Trať pro závody vznikne opět na třídě T. G. Masaryka a pořadatelé na ni spotřebují 1500 metrů krychlových umělého sněhu vyrobeného děly na sjezdovce v krušnohorských Abertamech. Práce na sněhovém pásu započnou na Boží hod brzy ráno a již večer bude mít poprvé šanci zkusit si objet okruh na čas i lyžující veřejnost. Samotná exhibice pak startuje na Štěpána v 18 hodin. „Do pravidel jsme zanesli jedinou změnu, že Lukáš musí na pátý poklus konečně vyhrát,“ zve se smíchem všechny příznivce bílé stopy Martin Müller z pořádající agentury.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články