Hlavní obsah

Skikrosař Kraus byl pátý v prvním závodu SP, vyhrál Leman

Český skikrosař Tomáš Kraus vyhrál malé finále a obsadil páté místo v úvodním závodu Světového poháru v italském Innichenu. Vyhrál Kanaďan Brady Leman před Rusem Jegorem Korotkovem a dalším kanadským lyžařem Davidem Duncanem.

Foto: ČTK

Skikrosař Tomáš Kraus

Článek

Kraus po devátém místě v kvalifikaci obsadil v úvodní vyřazovací jízdě druhé místo, stejně jako ve čtvrtfinále, v němž vyřadil i favorita Christophera Delboska z Kanady.

Také v semifinále celou jízdu jel na druhém místě, ale v závěrečné zatáčce po posledním skoku se dostal do lehké kolize s Francouzem Sylvainem Miaillierem a lehce vyjel z trati. Postup do finále byl ztracený.

V malém finále porazil Rakušana Patricka Kollera i jeho krajana a dalšího favorita Andrease Matta. Závod žen bez české účasti vyhrála Kanaďanka Kelsey Serwaová.

Závod SP ve skikrosu v Innichenu (Itálie):
Muži: 1. Leman (Kan.), 2. Korotkov (Rus.), 3. Duncan (Kan.), ...5. Kraus, ...63. Kopřiva, 71. Takáč, 79. Vrbický (všichni ČR) - nepostoupili z kvalifikace.
Ženy: 1. Serwaová (Kan.), 2. Luediová (Švýc.), 3. Thompsonová (Kan.), ...25. Kučerová (ČR) - nepostoupila z kvalifikace.

Reklama