Hlavní obsah

Lanzinger s amputovanou nohou jel ve Flachau jako předjezdec

FLACHAU

Téměř čtyři roky po amputaci nohy se rakouský lyžař Matthias Lanzinger znovu objevil ve Světovém poháru. Jednatřicetiletý závodník dnes startoval v roli předjezdce ve slalomu ve Flachau a vysloužil si bouřlivý aplaus zhruba deseti tisíc diváků.

Foto: Reuters

Bývalý profesionální Mathias Lanzinger je ve Flachau po amputaci nohy s protézou jako předjezdec.

Článek

Lanzinger přišel o levou nohu pod kolenem po těžkém pádu v březnu 2008 při závodu Světového poháru v norském Kvitfjellu. Po rehabilitaci se pustil do studia ekonomie a práci v marketingu v lyžařské firmě, ale rozhodl se vrátit i k závodům. Jeho cílem je úspěch na paralympijských hrách v roce 2014 v Soči.

"Když jsem začal studovat, cítil jsem, že chci pořád závodit. Rozhodl jsem se, že tou nehodou by to skončit nemělo," uvedl Lanzinger, jenž před šesti lety vybojoval v super-G v Beaver Creeku třetí místo - své jediné umístění na stupních vítězů ve Světovém poháru.

Mezi handicapovanými už nedávno vyhrál závod Evropského poháru a doufá v úspěch na paralympiádě. "Když už bych tam byl, mým cílem by byla medaile. Chtěl bych ji získat a ukončit kariéru," prohlásil rakouský lyžař.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články