Hlavní obsah

Komplikace! Koudelka musí na operaci a sezona pro něj skončila

Praha

Další nepříjemnost v už tak bídně se vyvíjející sezoně českých skokanů na lyžích. Dlouholetá stálice Roman Koudelka musí na operaci. Zranění kolene, které si způsobil při letním tréninkovém pádu, se totiž nelepšilo a jednatřicetiletý skokan musí pod skalpel. Sezona včetně mistrovství světa v Oberstdorfu je pasé, ale kariéru vítěz pěti závodů Světového poháru nekončí.

Foto: Czech Ski and Snowboard

Roman Koudelka při tréninku na Turné čtyř můstků v Oberstdorfu.

Článek

„Doktor Staša po prohlídce rozhodl o operaci v co nejkratším čase. Cítil jsem, že koleno není úplně v pořádku a operaci bych se zřejmě nevyhnul," přiznával na svazovém webu Koudelka, který do sezony naskočil před Vánoci v Engelbergu, zaskákal si na Turné čtyř můstků v Oberstdorfu a po kvalifikační výpadku v Ga-Pa odjel domů.

„Věřím, že jsem si smůlu vybral teď a v olympijské sezoně budu připravený na sto procent," hlásí skokan, jenž by měl plastiku vazu v koleni podstoupit začátkem února a pak začít s rehabilitací.

Čeští skokani už bez Koudelky se po závodní pauze, kdy se věnovali tréninku, vrátí do Světového poháru v německém Willingenu v sestavě Viktor Polášek, Čestmír Kožíšek a Vojtěch Štursa.

Reklama