Hlavní obsah

Snowboardkrosařka Samková jako obhájkyně získala na MS bronz

Idre Fjäll
Aktualizováno

Snowboardkrosařka Eva Samková po předloňském titulu získala tentokrát na mistrovství světa bronz. K druhé medaili ze světových šampionátů jí ve finále ve švédském Idre Fjäll dnes pomohl i pád Australanky Belle Brockhoffové. Vyhrála Britka Charlotte Bankesová, pro kterou je to první titul po stříbrných medailích z posledních dvou MS. Druhá skončila Italka Michela Moioliová.

Foto: FIS-SKI.com, ČTK

Snowboardkrosařka Eva Samková získala bronz ve finále mistrovství světa ve švédském Idre Fjäll.

Článek

Olympijská vítězka ze Soči 2014 Samková bez problémů postoupila pavoukem do finále, když vyhrála čtvrtfinálovou i semifinálovou jízdu. Ve čtyřčlenném boji o medaile se hned po startu stejně jako v předchozích kolech ujala vedení. Pak ale její soupeřky nabraly větší rychlost a sedmadvacetiletá Češka se propadla až na čtvrtou příčku. Jenže nedaleko před cílem upadla Brockhoffová a uvolnila Samkové cestu k medaili. Světová obhajoba české reprezentantky dopadla stejně jako ta olympijská, po zlatu následoval bronz.

Hned ve čtvrtfinále překvapivě skončily naděje na úspěch Američanky Faye Guliniové. Druhá žena kvalifikace, která má ve Světovém poháru stejně bodů jako vedoucí Samková, se v horní části trati dostala v klopené zatáčce do kontaktu s Brockhoffovou a úplně zastavila. Skončila s velkou ztrátou poslední.

Osmifinále bylo konečnou pro všechny tři české muže, kteří se dostali z kvalifikace do vyřazovacích bojů. Nejlépe si vedl Jan Kubičík, jenž obsadil ve své jízdě třetí místo. Radek Houser a Jakub Žerava byli čtvrtí.

Světový titul poprvé získal Španěl Lucas Eguibar, jehož maximem bylo dosud stříbro z domácího MS v roce 2017 v Sierra Nevadě. V závěru předstihl Rakušana Alessandra Hämmerleho. Třetí skončil Kanaďan Eliot Grondin.

V pátek se na mistrovství světa v krosových disciplínách pojede týmový závod ve snowboardcrossu. Samková do něj nastoupí s Kubičíkem. "Budou bojovat o další placku, oba na to mají, těšíme se," řekl trenér Marek Jelínek.

MS ve snowboardingu a akrobatickém lyžování v Idre Fjäll:
Snowboardcross:
Muži:
1. Eguibar (Šp.)
2. Hämmerle (Rak.)
3. Grondin (Kan.)
4. Dusek (Rak.)
5. Nörl
6. Berg (oba Něm.),
...22. Kubičík,
28. Houser,
32. Žerava (všichni ČR).
Ženy:
1. Bankesová (Brit.)
2. Moioliová (It.)
3. Samková (ČR)
4. Brockhoffová (Austr.)
5. Casanovová (Švýc.)
6. Gaskillová (USA).
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: