Hlavní obsah

Premiéru severské kombinace žen na mistrovství světa ovládly Norky

Aktualizováno

Premiéru severské kombinace žen na mistrovství světa ovládly Norky. Zlato získala juniorská šampionka Gyda Westvoldová Hansenová před sesterskou dvojicí Mari Leinanová Lundová, Marte Leinanová Lundová. Šestnáctiletá česká lyžařka Tereza Koldovská obsadila v Oberstdorfu 27. místo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Gyda Westvoldová Hansenová vybojovala na MS zlato.Video: sntv

 
Článek

Osmnáctileté Westvoldové Hansenové, jež juniorský titul získala před dvěma týdny na šampionátu v Lahti, spadlo dnešní zlato do klína až v závěru pětikilometrového běhu po karambolu vítězky skokanské části Mari Lundové. Starší ze sesterské dvojice si jela pro suverénní vítězství, v závěrečném sjezdu na stadion ale spadla, a než se jí podařilo vstát, krajanka ji předstihla.

Debut sdruženářek v takřka stoleté historii šampionátu v klasickém lyžování prožilo 31 závodnic z deseti zemí. V prosinci si ženy odbyly premiéru i ve Světovém poháru, závod v Ramsau ale nakonec zůstal kvůli koronavirovým opatřením jediný v sezoně. Jeho americká vítězka Tara Geraghtyová-Moatsová, která dnes doběhla pátá, při medailovém ceremoniálu převezme křišťálový globus.

Severská kombinace:
Ženy (střední můstek + 5 km):
1. Westvoldová Hansenová 13:10,4
2. Mari Leinanová Lundová -13,8
3. Marte Leinanová Lundová (všechny Nor.) -28,8
4. Nakamuraová (Jap.) -39,9
5. Geraghtyová-Moatsová (USA) -1:09,4
6. Sieffová -1:09,7, 7. Dejoriová (obě It.) -1:26,0
8. Hirnerová -1:38,5
9. Kleinrathová (obě Rak.) -1:39,5
10. Mijazakiová (Jap.) -1:43,6
...27. Koldovská (ČR) -6:51,8.

Reklama